Speltips: Chivas -0.75 @ 1.80, 1.5 units
---
Klassiska klubben Chivas, som stoltserar med en helmexikansk trupp, plockade inför 2024 in ex-Realspelaren Fernando Gago till tränarbänken. Efter en småtrög start, där spelet förvisso redan såg bra ut, så har resultaten börjat trilla deras väg. De fanatiska supportrarna har fått se laget gå obesegrade i 4 raka matcher (3-1-0) och har dessutom skämts bort med ett bländade spel.

Fernando Gago verkar vara precis det Chivas behövde för att ställa in siktet på det ärofyllda slutspelet. Snacka om att Gago haft en direkt positiv effekt på Chivas som inför säsongen tappade två av sina viktigaste spelare, Alexis Vega och Chicote.

Jag var själv skeptisk till Chivas anno 2024 men fick snabbt äta upp det då Fernando Gago, truppen och nyförvärven verkligen klickat på alla plan. Jänkaren Cade Cowell (dubbla medborgarskap) har bytt MLS till Liga MX, och San Jose Earthquakes till Chivas, med bravur och han har på bara ett fåtal matcher tagit en självklar plats i startelvan. Cade Cowell tar sig till farliga områden med boll, assisterar, dribblar och gör mål! Alexis Vega WHO!?

Chivas har inför den här matchen 3 raka segrar i ryggen. 3-2 hemma mot starka Toluca, 2-0 borta mot svårspelade Atletico San Luis och nu senast 3-1 borta mot kanadensiska Forge. Livet leker, mao!

Klasskillnad

Lördagens motståndare stavas Juarez.

Juarez är lite av mina hackkycklingar här på R&K. De spelar otroligt tråkigt och de bryr sig knappt om att anfalla whatsoever.

De ligger i botten när det kommer till att såväl skapa chanser som att släppa till chanser emot sig, hade det inte varit för att de ibland varit så snuskigt effektiva så hade de stått på 0 inspelade poäng hittills (ish) och det är ett under att de släppt in såpass få mål som de gjort i förhållande till många andra lag.

Rent spontat så såg ett underspel intressant ut på förhand, i varje fall om vi kikar på lagens målsnitt hittills och med tanke på att Chivas anfallare JJ Macias är out skadad. Men spelet på plan säger ju annat och Chivas visade nu i veckan att Cade Cowell kan fylla rollen som målskytt i Macias frånvaro.

Jag förväntar mig en rejält ensidig historia som Chivas bör gå segrande ur utan allt för stora problem. I och med att de fick med sig ett bra resultat hem från Kanada så kan de halvt släppa det dubbelmöte och fokusera för stunden helt på ligaspelet.

Chivas -0.75 spelas till 1.85 med 1.5 unit.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip