Då var den äntligen här!

Efter 4 månaders serielunk är det dags för det mexikanska slutspelet.

Ska ännu ett lag följa upp ett extraordinärt seriespel med ännu en slutspelsflopp?
För är det något vi noterat dem senaste åren så är att lagen som lyckats vinna seriespelet sällan räcker hela vägen fram.

I den här matchen synar vi dock två lag som slutade strax under toppen, helt enkelt två outsiders som kan se sin slutspelsplats som en framgång.

Att Chivas lyckades kravla sig upp till en femteplats såg man inte komma med tanke på hur uselt de spelat i var och varannan match. Det är bara för fansen att tacka och ta emot det faktum att de ens får drömma vidare.

Pumas å sin sida har all anledning att vara glada över det faktum att deras positiva spel äntligen gett frukt.

Harmoni vs Kaos

Spelet på plan har också speglats på harmonin i dem två olika omklädningsrummen.

Chivas, som alltid har förväntningar på sig, har inte lyckats leva upp till dessa och det har varit tal om interna sprickor mer än en gång. Viktiga kuggar har haft fokus på helt fler grejer och det har dessutom hunnits med en hotellskandal. Lagets MVP Alex Vega, strulpellen Chicote (ex-landslagsman) och junioren Raul Martinez åkte fast efter att ha festat tillsammans med kvinnor på hotellrummet efter en ligamatch. Disciplinära åtgärder vidtogs och trion hamnade utanför truppen ett antal veckor.

Chivas förfall kommer med facit i hand inte som en överraskning med tanke på att två av lagets viktigaste spelare visat att de haft fokus på andra saker än fotbollen.

I Pumas-lägret är det desto gladare miner och många av deras spelare har i år fått sina stora genombrott. Jag tänker framförallt på trollgubben Cesar Huerta. Cesar Huerta har gjort i princip vad han vill match efter match och ar tack vare detta också belönats med en plats i landslaget. 22-åringen har under säsongen stått för 8 mål, 2 assist och högklassig spelförståelse. Årets MVP? Åtminstone top 3!

Dem underliggande siffrorna talar också sitt tydliga språk i vilka man tydligt ser att Chivas överpresterat enormt.

Dålig truppsammanhållning är sällan bra i slutspelssammanhang och ger Pumas goda möjligheter att få med sig åtminstone ett oavgjort resultat hem.

Pumas eller X spelas till 1.66 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip