Ja här sprutas det ut spel. Men precis som jag skrivit på twitter så tycker jag att det kan finnas ruggigt värde under premiäromgångar innan allt blivit korrekt inprisat. Den här reken är just en sådan.

Ifjol var överspel the way to go i Santos Lagunas matcher då de var det överlägsert målgladaste laget i ligan. I snitt blev det 3.85 mål per Santosmatch. Hela 0.41 fler mål än närmsta lag (Juarez)! En stor anledning till det var ordinarie målvakten Acevedos skada som höll honom borta under stora delar av säsongen. En annan anledning var mittbacken Dorias svaga form. Doria har annars varit en trotjänare i Santos Laguna som presterat under en längre tid.

Inför den här säsongen har Santos blivit av med ett par viktiga spelare. Jag tänker främst på Brunetta och Emerson Rodriguez. Brunetta var ligans kanske farligaste spelare (xT, xG och xA) och stod för 25% av lagets sammanlagda hot enligt tidigare formel, statistiskt ligans MVP offensivt. Även Emerson Rodriguez var ett stort hot under fjolåret (2 + 2) och stod för viktiga carries in i motståndarnas straffområde. Utöver dessa herrar har också Javier Correa precis lämnat, en duktig inhoppare som troligtvis hade fått en större roll i och med försäljningarna.

Defensivt verkar Felix Torres vara på väg bort, vilket inte är optimalt då han växte ordentligt under Aperturan. Han och det faktum att Preciado är kvar är väl på minussidan för det tänkta spelet, men frågan är vem som ska mata honom med bollar i Brunetta och Rodriguez frånvaro.

Oroligheter i klassiska Chivas

Chivas agerar lite likt Athletic (Bilbao). De använder sig enbart av mexikanska spelare, med blandad framgång, och är ett klassiskt publiklag.

Under föregående säsong brottades de med en del interna stridigheter, främst pga nyckelspelare som varit lite väl partyglada i samband med en bortamatch. Disciplinära åtgärder vidtogs och 2 av dessa inblandade spelare började tidigt ryktas bort. Jag talar om Chicote Calderon, en av ligans bästa offensiva ytterbackar, och offensive landslagsspelaren Alexis Vega, Chivas MVP.

Chicote har redan signat för regerande mästarna Club America (säger något om hans klass). Alexis Vega å andra sidan letar fortsatt klubb men har hållts utanför truppen under träningsmatcherna. Det råder inga tvivel om att Alexis Vega har gjort sitt i Chivas och vore det inte för monsterlönen han sitter på så hade en ny klubbadress redan varit på plats.

Hemmalaget kommer alltså att spela den här säsongen utan sina sedan tidigare två kanske viktigaste spelare i offensiven. Ny tränare har man dessutom hunnit få i form av forne Real-spelaren Fernando Gago.

Nuvarande odds är också ish det som spelbolagen la ut i samband med oddsläpp. Detta är innan Santos-försäljningarna skett och innan det stått klart att Chicote lämnat och Vega satts i frysboxen. Jag kan inte se hur detta prisats in redan och jag blir förvånad om oddset håller sig närmare matchstart. Men jag kan ju givetvis ha fel =)

Under 2.75 mål får sig 1 unit till 1.92 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip