Speltips: Under 2.5 mål @ 1.90
---
Bottenmöte i Mexico mellan två lag som verkar gå en mörk säsong till mötes.

Hemmalaget Tijuana har investerat bra mycket mer i såväl trupp som tränare i förhållande till Queretaro, men de ligger likväl 1 poäng efter Queretaro 5 omgångar in i Clausuran.

Vem är tränaren då? Och vilka spelare har man som är värda att nämna?

Tränaren är El Piojo Herrera, mexikanska landslagets tidigare tränare. Ni vet, han som fuckar ur i en GIF i samband med ett mexikanskt mål vid något VM? Han är en väldigt meriterad tränare som brukar förespråka en direkt fotboll. Konstigt nog har han valt att köra på ett annat spår med Tijuana. Tijuana har ju som bekant ambitioner och kanske är det därför som Herrera försöker få dem att spela en mer offensiv fotboll. Problemet är dock att Tijuana inte skapar speciellt mycket...

Det finns flera spelare som är värda att nämna i Tijuana. Jag väljer att lyfta fram anfallaren Carlos Gonzalez, en spelare som är duktig i spelet men som blandar och ger rätt friskt med målskyttet. Svårt att leverera kontinuerligt så att säga. Han bär en stor last offensivt efter att Alexis Canelo lämnade laget ifjol.

Defensivt är Rodrigo Parra en viktig kugge.

Boring!

Queretaro då?

Visserligen 1 poäng före Tijuana i tabellen, men ack så oerhört mycket tråkigare de spelar.

Queretaro spelar verkligen utefter sina begränsningar. Helst vill de inte ha någon boll över huvudtaget, vilket också är det som oftast sker. De spelar en snabb kontringsfotboll men utan att faktiskt komma till dem farliga lägen.

De är i botten av ligan ur alla möjliga aspekter utom möjligen effektivitet där de gjort fler mål än vad de faktiskt förtjänar.

Nästan allt offensivt spel går via Pablo Barrera. Han dribblar, spelar fram och gör också mål, även om målskyttet inte är hans starkaste sida. Får man ordning på Pablo Barrera så får man också ordning på Queretaro.

Tijuana och Queretaro är bland lagen i Liga MX som skapar minst chanser av alla. 3 av dem 4 matcher som spelade under 2023 mellan dessa lag har gått under 2.5 mål och jag tycker att mycket lutar mot att det upprepas i kommande omgång. Ja, underspel i målglada Liga MX är lite knepigt då det bjuds på drömmål i var och varannan omgång. Men siffrorna och ögat pekar tydligt på ett underspel här, så det är bara att kliva in och hålla tummarna :)

Jag lutar lite mot hemmavinst också men oddset har varit alldeles för lågt såhär inför. Kanske kliver jag in om jag får över 2x smeten, men tills dess nöjer jag mig med under 2.5 mål @ 1.90, spelas med 1 unit hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip