Malmö FF kliver in i nästa omgång av CL-kvalet. Första rundan städade Röslers gäng lätt av svaga Drita. Nu gäller det att kavla upp ärmarna.

Senaste matcher

Cluj - Universitatea 1-0 (ligan)
Cluj - Botosani 1-1 (cupen)

Sirius - MFF 0-4
Drita - MFF 0-3
MFF - Östersund 1-1
MFF - Drita 2-0
Örebro - MFF 1-2

Sexa i Allsvenskan och all in på Europa. Malmö FF har gått väldigt starkt sen Uwe Röslers ankomst. Mellan raderna så hör man att spelarna inte var nöjda med MP:s tränings- och taktiska upplägg. Rösler kommer in med en annan auktoritet och det har hjälpt. Tydligare roller i laget, bra värvningar i form av Christiansen, Gall och ett väldigt gott formbesked den sista tiden. I laget finns många spelare som varit med om "saker" och som kan kliva fram här.

Vi har Safari, Dahlin, AC, Traustason, Lewicki, Rosenberg, Bengtsson Strandberg osv som alla lirat Europaspel. Avbräck med Bachirou out på grund av skada. Men det finns täckning. AC och Lewicki får bära innermittfältet. Strandberg hängde två påsar mot Örebro senast och är i form. Rosenberg har också nätat en hel del på slutet. Nej, jag tror definitivt att MFF har chans att komma från Rumänien med poäng. Cluj har jag inte årets koll på. Men tittar man på truppen så är den inte överdrivet meriterad jämfört med MFF:s.

Svensk fotboll har gått framåt rejält de senaste åren och min bild är att MFF, ÖFK osv visat att skillnaden är mindre än någonsin mellan allsvensk toppnivå och de europeiska ligorna under de allra bästa. Det rumänska landslaget är inte bättre än det svenska om man börjar så. Majoritet av inhemska spelare i Cluj kryddat med fransmän, kroater, någon brasse och argentinare. Flera av dessa till åren med sina bästa säsonger bakom sig.

Clujs säsong har dessutom precis startat med en liga- och en cupmatch. MFF mer inkörda i rutinerna som lag.

SPELTIPS
Jag tror att MFF åker hem utan att förlora. Spelar således X2 i matchen till 1.72 hos MrGreen (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip