Chilenska ligatvåan Cobresal äntrar vid midnatt Copa Libertadores.

Det här är lagets första deltagande sedan 2016 och jag ser inga konstigheter i det egentligen då de knappast tillhör chilenska ligans elit. Förra året var de dock ruggigt hemmastarka och satt på en intressant trupp.

I år ser Cobresal oerhört mycket sämre ut. Många redan då gamla nyckelspelare har blivit ett år äldre och andra viktiga spelare, som Camagro och Waterman, har gått vidare mot andra äventyr.

Det svänger en del om Cobresals matcher där de nu förtiden allt som oftast drar det kortaste strået. Störst skillnad ser vi i hemmaspelet där de i år inte lyckats vinna på 3 av 3 försök, vilket kan jämföras med fjolårets resultatrad på 11-3-1.

Storklubb i kris

Barcelona SC är ett av Ecuadors mest framgångsrika lag. De har 16 ligatitlar och 14 andraplatser under klubbens snart 100-åriga historia. I Copa Libertadores har man slutat tvåa vid två tillfällen. Ja, inga titlar i Copa L men två andraplaceringar är trots allt "helt okej" då det är en oerhörd svårspelad turnering där vissa lag ligger flera mil före på det ekonomiska planet.

Barcelona har, precis som Cobresal, börjat ligaspelet på ett iskallt sätt. De har endast vunnit 1 av 4 matcher och då har ändå 3 av dessa matcher varit relativt enkla sådanna.

Defensiven sitter, men offensivt sett har Barcelona haft stora problem och haft väldans svårt att komma till dem riktigt vassa lägena.

Ser vi till bägge lagens nuvarande status så ser jag ett kryss som ett gångbart resultat för bägge lagen.

Cobresals tränare vore en imbecill om han försöker köra på samma gameplan som failat 3/3 gånger på hemmaplan och då Barcelona är en klubb av betydligt högre status som inger respekt så bör Cobresal spela mer riskminimerande än vanligt.

Barcelona å sin sida har sett trubbiga ut och inte visat något som pekar på att de blir att räkna med i årets Copa Libertadores. Vidare så spelar Cobresal sina matcher på hög höjd, så ett aningen försiktigare spel från Barcelona är att vänta.

Med allt detta i åtanke så landar jag i ett underspel. Copa Libertadores bjuder ofta på stängda matcher och den här premiären bör också gå åt det hållet. Under 2.5 mål blir spelet @ 1.85 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip