Säsongens överraskningsgäng Cobresal sitter i förarsätet på god väg mot ligatiteln.

De ligger för närvarande 2 poäng före tvåan Colo Colo och trean Everton med bara 2 omgångar kvar att spela.

Första testet, Colo Colos rivaler Universidad de Chile.

La U, som Universidad de Chile kallas i folkmun, är inne i en med klubbens mått mätt historiskt usel period. Noll titlar sedan 2017 är under allas förväntningar. Faktum är att mycket pekar på att de gör sin tredje raka säsong i den undre halvan, vilket är ett fiasko med tanke på klubbens ekonomiska resurser.

La U har halvt häng på den sista Copa Sudamericana-platsen, men då måste de ändå förbi både U Catolica samt U La Calera och frågan är om det är morot nog för att man ska försöka gå för det och samtidigt riskera ge rivalerna Colo Colo en hjälpande hand.

Hemmafaktorn

Cobresals serieledning är som sagt något av en överraskning. Undertecknad har dock flaggat för dem ett par gånger under säsongen och det går inte påstå att de de är oförtjänta serieledare, även om det är ett par till lag som stuckit ut.

Det är framförallt på hemmaplan som Cobresal är som allra starkast. Med en stadium beläget i nivå med Atacama-öknen, på hög höjd och med ett öken-klimat är den långa resan till El Salvador den tuffaste bortaresan av dem alla.

Med hemmaraden 10-3-1 är de bäst i Primeran och ser alltså den här sista hemmamatchen som måste vinnas.

Tabelläget till trots är detta inte en lätt match på förhand. La U må ha gjort usla resultat, men de har ändå förtjänat mer än vad de fått med sig so far. Men trots det så är det också på sin plats att ifrågasätta mentaliteten i klubben. Ingen sätter chanserna och det är ostabilt bakåt. De tappade dessutom nyligen offensive talangen Osorio till Midtjylland och man är givetvis ospetsigare sedan dess.

La U vann den senaste bortamatchen men hade dessförinnan radat upp 4 raka förluster. Här på säsongens tuffaste bortamatch, med bristande motivation, så bör det blir för tufft. Det ska också sägas att det redan börjat talas bland supportrar och legendarer om en ovilja att ge Colo Colo titeln.

Motivation och hemmaplan väger över för Cobresal här. Cobresal -0.25 spelas med 1 u till 1.88 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip