Union Española inledde säsongen med en förkrossande 0-3 förlust, på hemmaplan, mot Colo Colo.

Vi spelade emot Union Española då med motiveringen att de sett oerhört trötta ut under försäsongen. De förlorade då fullt rättvist mot bl.a. Rangers som huserar i Chiles motsvarighet till Superettan, och visade stora brister i det defensiva.

Sedan premiären har Union Española hunnit träningsspela ytterligare en gång. Aningen konstigt egentligen att klämma in en träningsmatch mellan match 1 och 2 i ligan, än skevare att mönstra ett ordinarie lag när man har en ligamatch högt uppe i norra Chile bara 4 dagar senare.

Union Española vann träningsmatchen mot Deportes Linares, från Chiles motsvarighet till Div 1, efter att ha kvitterat och vänt på tilläggstid (89e & 94e). Bra att de vann matchen, men oerhört svar att de nästan förlorade mot ett lag som ligger två divisioner under dem.

Säsongens tuffaste bortamatch

Hemmalaget Cobresal spelar sina hemmamatcher i Estadio el Cobre. Stadion ligger 2600m över havet beläget i höjd med Atacama-öknen. Det är alltså ett oerhört tufft klimat att spela i och en än jobbigare höjd vilket i sin tur gör Estaido El Cobre till den tuffaste arenan att spela på, i varje fall som bortalag.

Cobresal brukar rada upp triumfer hemma och har utöver det ett starkt lag som slutade tvåa i fjolårets Primera Division. De har lyckats behålla stommen som utmanade om titeln enda in i den sista omgången och lär bli minst lika svårslagna i år.

Hade det här inte varit Cobresals första tävlingsmatch för året så hade jag sett detta som en walk in the park, men då chilenska supercupen spårade ur för några veckor sen så fick Cobresal, likt många andra lag, se sin premiär framflyttad.

Trots omständigheterna så ser jag Cobresal som en klar favorit i den här matchen. De är det bättre laget och de är jävligt tuffa på sin hemmaborg.

Union Española övertygar inte alls och jag spelar hemmasegern till 1.85 hos Nordicbet (1u).

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip