Mitt lag i Chile kämpar vidare i den superjämna Grupp A i Copa Libertadores.

Tabelläget ser ut som följande:
# Team MP W D L F A D P
1 Fluminense 3 1 2 0 3 2 +1 5
2 Cerro Prteño 4 1 2 1 2 2 +0 5
3 Colo Colo 3 1 1 1 2 2 +0 4
4 Alianza Lima 4 0 3 1 2 3 -1 3

Det kan alltså gå lite hur som helst och alla lag har fortsatt helt okej chans till avancemang. Noterbart är också målskillnaden som visar på precis hur jämna dessa matcher har varit hittills.

Regerande mästarna Fluminense har inte imponerat i årets Copa Libertadores och jag tycker att de idag är LÅNGT ifrån att vara en titelutmanare. Endast en seger på 3 försök och det går inte att påstå att de skulle förtjänat mer än så, utan det har snarare varit tvärtom!

Enligt underliggande stats har Fluminense förtjänat vinsten i 2 av 8 officiella matcher under 2024 (Carioca borträknad) och det har blivit rätt tydligt att allt inte riktigt står rätt till.

Skadeskjutet Colo Colo

Chilenska Colo Colo är den enda chilenska klubben som vunnit Copa Libertadores.

Vinnarkulturen genomsyrar klubben och de vinner den inhemska ligan var och vartannat år. I Copa Libertadores gör de allt som oftast starka resultat på hemmaplan framför fullsatta läktare, men brukar sällan kunna utmana kontinentens bättre lag på bortaplan.

Årets upplaga är förstärkt med spelare som Arturo Vidal och Guillermo Paiva. Två spelare som satt helt okej avtryck, men som också visat sig vara i tveksam fysisk form. Arturo Vidals intensitet gör inte honom själv en tjänst, utan det har snarare resulterat i småskavanker med jämna mellanrum.

Till nattens match är Arturo Vidal out och likaså Leonardo Gil.
Arturo Vidal har en rätt så offensiv roll i Colo Colo och hans mittfältskollega, Gil, agerar vanligtvis spelfördelare. Gil brukar vara ett hot offensivt och står för rätt många assist. Hans vänsterfot är dessutom ett hot på fasta situationer och långskott.

Offensiva nyförvärvet Paiva har missat några matcher men är tillbaka till den här matchen efter en skada. Paiva förväntas dock börja på bänken till förmån av anfallslöftet Damian Pizarro (Udinese-bound). Hur mycket jag än må tro på Damian Pizarro så finns det gott om andra anfallare som är mer kliniska framför mål. Missförstå inte, Damian Pizarro är oerhört talangfull och behärskar många delar av spelet, men näsa för mål har han inte, i varje fall inte än!

Man ska alltid respektera regerande mästare och jag tror att Colo Colo kommer att göra just det lite väl mycket. Vi har ännu en jämn match att vänta där ingetdera av lagen vill riskera för mycket. Ett oavgjort vore inte ett dåligt resultat för något utav dessa lag vars offensiv hittills presterat under förväntan.

Under 2.25 mål får sig en peng @ 1.80 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip