Chilenska slutspurten är här på allvar. Med 2 omgångar kvar leder Cobresal överraskande chilenska Primera Division.
Cobresal är ett lag som är hemmahörande i El Salvador, högt uppe i norra Chile. Det bor sammanlagt 8697 personer i El Salvador, dvs färre än vad deras stadium har plats för (12k).

Men, mer än så ska jag inte skriva om Cobresal. Jag ville bara lyfta fram hur grymt de jobbat med betydligt mindre resurser än många andra lag i ligan. Ett sådant lag är mäktiga Colo Colo.

De chlienska mäesta mästarna har gjort urstarka resultat dem senaste åren och har allt som oftast pallat med pressen som det innebär att vara en ständig guldfavorit.

Under 2023 började desto segare och man har fått jaga Cobresal under större delen av säsongen. Formen prickades dock efter Copa Libertadores och man har numera bara en förlust på dem 17 senaste matcherna (17 matcher specifikt för att highlighta formen). Hemma är det 12 raka utan förlust med fina raden 10-2-0.

Ojämna Union Española

Union Española går mot en svag säsong. Laget som ofta ses som en outsider har istället mest fokuserat på att hålla sig ifrån lagen bakom sig. Med två omgångar kvar är man 7p ovanför strecket och har således inte mycket att spela för riktigt i dessa två kommande matcher.

Helt dött är det inte men det ska mycket till att man ska hämta in 5p på Union la Calera som innehar den sista Copa Sudamericana-platsen. Då de dessutom måste förbi fyra andra lag så är det... så gott som kört.

Colo Colo måste å andra sidan avsluta med 2 segrar, ja eller ja.
De har 2 poäng upp till serieledarna Cobresal och allt annat än en hemmaseger mot ett skakat Union Española, som kommer från en 0-4 förlust mot La Calera, vore oerhört överraskande.

Union Española är ett alldeles för svajjigt och obalanserat lag, som ärligt talat är bra mycket sämre än Colo Colo. Motivation slår klass sägs det. Motivation och klass kör över...?

Det ska också sägas att i form av mesta mästare så tenderar Colo Colo göra det som krävs när det väl gäller. Allt annat än en komfortabel hemmaseger vore väldigt överraskande.

Det finns dock en faktor emot hemmasidan, och det är att arenan har återigen använts till en konsert. Tyvärr fokas det på att göra pengar på arenan vilket i sin tur innebär att gräsmattan tagit rejält med stryk. Det är however 3 dagar mellan den sista konserten och matchen.

Colo Colo -1 Asian handicap spelas till 1.75 hos bet365 . 1.5x flat på det.

Dale Albo!
This is the stats tab
This is the post tip