Rätt omtumlande dygn med #kvalvakan som mitt Karlbergs BK var med om i natt. Men det ska rekas också! Tror på Colombia i kväll.

4 Colombia 10 5 2 3 15 12 +3 17
5 Chile 10 5 1 4 18 16 +2 16

Colombias senaste:

Colombia - Venezuela 2-0
Brasilien - Colombia 2-1
Paraguay - Colombia 0-2
Colombia - Uruguay 2-2

Chiles senaste:
Paraguay - Chile 2-1
Chile - Bolivia 3-0
Ecuador - Chile 3-0
Chile - Peru 2-1

Dags för en lika rolig som viktig VM-kvalmatch i Sydamerika i kväll. Colombia har hemmaplansfördel och en vrålstark offensiv på pappret. Vad sägs om det offensiva mittfältet och anfallet med Cuadrado, Rodriguez, Muriel - Bacca? Colombia har möjlighet att rycka ifrån Chile och sätta sig i en bra postion för direktplats till VM. Just nu ligger nationen på den fjärde och sista direktplatsen. Chile innehar kvalplatsen och har en hel del press på sig här. Argentina och Paraguay är strax bakom och kan putta ner Chile utanför chans till avancemang. Det är visserligen rätt många kvalmatcher kvar, men det är tajt om platserna bakom Brasilien och Uruguay just nu.

En stor missräkning för Chile är att Alexis Sanchez inte kommer till spel. Gästerna tappar mycket spets och de har dessutom haft tufft på bortagräs. Torskat sina två senaste mot Paraguay och Ecuador. Dessutom räddades man sent av Arturo Vidal i senaste matchen hemma mot Peru 2-1. Tycker Colombia ska ha den bästa chansen till tre poäng här, även om de inte vunnit något av de tre senaste mötena lagen emellan (två kryss, en torsk).

Preliminära elvor (Whoscored)

Colombia (4-2-3-1) Ospina - Arias, Murillo, Zapata, Diaz - Aguilar, Sanchez - Cuadrado, Rodriguez, Muriel - Bacca

Chile (4-3-3) Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Aranguiz, Diaz, Vidal - Orellana, Vargas, Puch

Saknar: Alexis Sanchez

SPELTIPS
Tror Colombias offensiv och hemmafördel avgör och spelar rak etta till 1,85 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip