VM-förberedelserna är i full gång inför mästerskapet i Nya Zeeland/Australien som sparkar igång nästa vecka.

Colombia:

Colombia, rankat 25 i världen, förbereder sig inför en utmanande VM-grupp med Tyskland, Sydkorea och Marocko, där Colombia har förhoppningar om att kunna krångla sig vidare. Tyskland är favorit, men det lär bli en hård batalj mellan Sydkorea och Colombia.

Tog sig i fjol till final i Copa America Femenina, där det blev förlust mot Brasilien, och 18-åriga Real Madrid-stjärnan Linda Caicedo blev utsedd till turneringens spelare. Caicedo kommer vara en nyckelkugge för alla eventuella colombianska fotbollsframgångar även denna sommar.

Inför det här genrepet spelade Colombia två träningsmatcher i juni, båda mot Panama, som slutade 2-0 respektive 1-1.

Irland:

Kommer tävla i ”dödens grupp” mot värdnationen Australien, OS-mästarna Kanada och Nigeria. Irland, som inte har allt för stor mästerskapsvana, är rankat 22:a i världen och säkrade VM-platsen efter playoff mot Skottland, efter att man slutat tvåa i Sveriges kvalgrupp. Irland har byggt sina framgångar på en solid defensiv och även om man står inför en oerhört tuff utmaning att ta sig upp ur gruppen så kommer Vera Pauws lag inte ge sig lättvindigt.

Nederländska Pauw formerar oftast sitt Irland med en fembackslinje och två centrala mittfältare framför i ett lågt försvarsblock som ska vara svårpenetrerat, vilket logiskt nog också påverkar Irlands offensiva möjligheter – särskilt när man ställs mot bättre motstånd. Arsenals Katie McCabe är lagets stora stjärna.

Irland med defensiven i främsta rummet

Ett genrep är alltid ett genrep, så att säga. Men man kan tänka sig att Irland kommer vilja generalrepetera inför den tuffa gruppen och att Pauw vill sätta defensiven på plats. Sju av Colombias nio senaste har gått under 2.5-målslinan. Under 2.5 mål finns till 1,85 hos Lucky Sports.
This is the stats tab
This is the post tip