Columbus Crew - Tigres. Avspark 3/4 03:00

Nordamerikas Champions Cup är IMO en turnering där hemmafördelen väger rätt tungt. Till skillnad från Leagues Cup, där samtliga matcher spelades i USA, så avgörs den här turneringen med dubbelmöten. Historiskt sett har den här turneringen dominerats av Liga MX lag där tungan på vågen har varit hemmaspelet (Kanske därför Leagues Cup liras i USA?).

Inatt är mäktiga Tigres ute på resande fot och det är inatt som Columbus Crew sätter tonen i dubbelmötet.

"Mäktiga" Tigres har däremot en hel del frågetecken som behöver rätas ut inför det som återstår av pågående Clausura. Ja, de ligger fyra just nu, vilket är helt okej med deras mått mätt, och ja de kommer med 3 segrar i ryggen. MEN! Laget har inte övertygat över huvudtaget den senaste tiden och vore det inte för att de haft ett enkelt spelschema dem senaste omgångarna i Liga MX så hade formen varit en klart sämre sådan.

Tigres har IMO ett par nivåer upp till toppen egentligen, vilket de inte minst visat i princip samtliga matcher mot tuffare motstånd. Tigres har spelat 3 bortamatcher mot mexikanska lag från toppen och gått förlorande ur samtliga försök.

Columbus Crew är ett av MLS hemmastarkaste lag och radade upp 12 segrar, 4 kryss och 1 förlust på hemmaplan under fjolårets ligaspel innan de också vann finalen hemma mot Los Angeles. I årets MLS är det 3 segrar på 3 matcher och det är givetvis här som de har allra bäst chans mot mexikanska Tigres.

Columbus Crew -0.25 @ 1.78 gillas och spelas hos bet365

Taktiskt skickliga Club America

New England Revs - Club America, avspark 3/4 01:00

Mexikanska mästarna Club America ser ut att segla säkert mot ett nytt slutspel.

De har imponerat i ligan där de dessutom varit det laget som roterat allra bäst och således slitit minst av alla på sina nyckelspelare. Serieledningen är med andra ord ett rejält styrkebesked!

Ser vi till Club Americas prestationer under 2024 så sticker deras bortaspel ut, rejält! Siffrorna för deras bortamatcher + endast stormatcherna på hemmaplan (vs Tigres, Monterrey osv) är helt outstanding där framförallt defensiven sticker ut. Man kan se en tydlig röd tråd mellan Americas prestationer i dessa matcher och det är att tränare Jardim är oerhört taktiskt slipad.

Club America släpper till 0.49 expected goals against per 90 minuter i dessa sammanhang (8 matcher), vilket är helt outstanding, och de skapar också en hel del chanser offensivt.

Inatt tror jag att vi får se en liknande approach från Club America mot en klart överkomlig motståndare som inte fått det att stämma under 2024. Revs har haft stora problem med att komma till skott och då de inatt ställs mot ett defensivt skickligt lag tycker jag att det är läge för två spel:

Under 2.5 mål @ 1.95 ( Pinnacle ) samt Club America +0 @ 1.53+ ( bet365 ).

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip