Efter en perfekt inledning på Copa America är jag givetvis sugen på mer!

Argentina vann premiären med 2-0 mot Kanada och alla långtidsspel på det argentinska landslaget (Messi flest assist, Lautaro flest mål) började positivt. VIdare så satt även kortunderspelet och skottspelet på Messi. Som sagt, en perfekt inledning på turneringen!

Imorgon lördag spelas två matcher. Jag har hittat rätt många spel i dessa matcher som jag tänker baka ihop i ett och samma inlägg. Så here goes!Ecuador - Venezuela, avspark 00:00
Förväntar mig en jämn match mellan två, åtminstone kollektivt, rätt jämnstarka lag. Tittar vi spelare för spelare så är det fördel Ecuador, men spanske tränaren Felix Sanchez har fått utstå mycket kritik den senaste tiden då Ecuador inte presterar på den nivån som supportrar och experter anser att de har spelare till. Visst ser det helt okej ut i kvalet, men jag vill påstå att det beror till stor del på att många andra nationer, som exempelvis Chile, underpresterat de med.

Läget är bra mycket bättre hos 'La Vinotinto'. De ligger fyra i VM-kvalet, vilket är långt över förväntan och bättre än... någonsin? Venezuela är nämligen den enda nationen i CONMEBOL som aldrig kvalat till ett världsmästerskap. Sick va? Det är dock på tiden att Venezuela börjar göra bättre ifrån sig då de faktiskt haft många talangfulla spelare på senare år och det är alltså dessa som börjat lyckats prestera på högre nivåer. Truppen består av mestadels spelare som lirar i starkare sydamerikanska ligor, som exempelvis den brasilianska och den colombianska + några som lirar i Europa. Inte kattpiss mao!

Då jag förväntar mig en jämn match så ser jag också en väldigt låst matchbild framför mig. Det är väldigt viktigt för bägge dessa lag att inte förlora den här matchen, det är kanske rentav viktigare än att vinna. Må låta ologiskt, men man vill helst inte chansa för mycket i den här matchen då lagen bör se varandra som direkta konkurrenter, även om jag personligen tror att Mexico ryker rekordtidigt!

Därför spelas följande: Under 2.25 mål @ 1.81, bet365 med 1 unit.
Jag tar också ett par sidospel: Över 4.5 kort @ 1.73, 0.5 unit hos Nordicbet , samt Carlos Gruezo över 1.5 regelbrott @ 2.10, 0.5 unit hos bet365 .

CONCACAF-möte i Copa America

Mexiko - Jamaica, avspark 02:00

Copa America bjuder på ett hel nordamerikanskt (nåja) möte. Två av dem sammanlagt sex inbjudna CONCACAF-lagen ställs mot varandra i ett möte vi sett flera gånger i andra sammanhang (Gold Cup, Nations League, VM-kval), ofta med samma vinnare... åtminstone när det väl gäller!

Jag har väldigt bra koll på det mexikanska landslaget då jag följt Liga MX noggrant under många år. Jamaica kan jag däremot inte säga så mycket om och det är också därför jag väljer att fokusera på det jag har koll på, nämligen dem mexikanska spelarna :)

Mexico vill gärna ha mycket boll och brukar ofta dominera bollinnehavet mot andra CONCACAF-lag. Undantaget är väl om man går upp i ledning väldigt tidigt, men det är en 'risk' man får ta. Luis Chavez är den mexikanska spelaren, bland dem som bet365 erbjuder passningsodds på, som har lägst lina (28.5). Luis Chavez brukar ligga högt över denna lina men har på senare tid inte klarat den av olika anledningar. Under VM i Qatar löste han linan med marginal mot såväl Polen som Saudi. Det finns lite frågetecken kring hur Lozano formerar truppen, men Luis Chavez verkar ha sin plats centralt på en 3-mannamittfält oavsett hur resten av laget formeras.

Luis Chavez över 28.5 passningar spelas @ 1.83 med 0.5 unit hos bet365 .

Jag tar också Edson Alvarez över 1.5 regelbrott @ 2.20, även det hos bet365 med 0.5 unit

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip