Inatt kom turneringens första "skräll" när Venezuela slog Ecuador med 2-1. Ecuador började matchen bäst fram tills Enner Valencia, lagkapten och lagets bästa målskytt, drog på sig en tidig utvisning. Han lagkamrater kroknade i andra halvlek där Venezuela lyckades både kvittera och sedermera också vinna. 

Ecuador får det avsevärt mycket svårare att lösa avancemanget nu när Valencia dessutom är avstängd i nästa match. Time will tell!


I nattens matcher hittar vi två starka favoriter. I den tidiga matchen tar värdnarionen USA emot Bolivia på AT&T stadium. 

USA är i grunden ett mycket bättre lag än Bolivia. De är bättre organiserade och har som sagt en stor fördel som hemmanation. Dock skulle en in på hcp-spelen tidigare i veckan för att få ett spelbart odds. Idag väljer jag istället att foka på ett målspel.

Det är väldigt speciellt att möta Bolivia. Bolivia har ett rätt begränsat landslag som spelar med en övertro på sin egna förmåga och med på tok för dåligt tålamod. Med det sistnämnda menar jag att de inte sällan bjuder in motståndarna i svängiga matcher där taktisk organisation blir sekundärt, om ens det.

Således ser jag en svängig och underhållande match framför mig. Ska vi säga 3-1?

Över 2.75 mål spelas till 1.78 hos bet365 med 0.5U

Spelar även Bolivia över 12.5 frisparkar @ 1.72 samt Bolivia flest kort @ 1.60 Unibet . Bägge med 0.5u

Potentiell mästare?

I den andra matchen spelar Uruguay mot Panama. Även här bör det vara stor fördel för Uruguay, rentav mer än vad spelbolagen vill få det till.

Marcelo Bielsa är numera Uruguays förbundskapten och han har, precis i vanlig ordning, fått 'La Celeste' att spela en mer underhållande fotboll och dessutom fått med sig bra resultat.

Uruguay ligger i skrivande stund tvåa i VM-kvalet efter maskinen Argentina. Trots att de "bara" befinner sig på en andraplats har de lyckats besegra såväl Brasilien (2-0 i Montevideo) som Argentina (2-0 i Buenos Aires!).

I Uruguays enda förberedande match, där Bielsa endast hade 16 spelare till sitt förfogande, slog man Mexico med hela 4-0 i en match där det såg ut att vara ren klasskillnad mellan dessa landslag. Och då ska det också sägas att Uruguay saknade fleeera nyckelspelare!

Bielsa är en tränare som bara kör. Jag kan inte se hur Panama ska kunna spela sig ur Uruguays intensiva presspel och jag räknar med en klar seger för 'La Celeste'.

Uruguay -1.5 @ 1.95, 1.5U bet365

Jag spelar också en del statistikspel då jag är helt övertygad om att det kommer att smälla hår, trots CONMEBOL vs CONCACAF.

Över 30.5 frisparkar @ 1.90, 0.5U bet365

Valverde under 66.5 passningar @ 1.83, 0.5U bet365

Över 4.5 kort @ 1.90, 0.5U Betsson

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip