Den på förhand jämna Grupp A verkar inledningsvis bli precis så jämn som förväntat. Efter den första omgången står Argentina på 3p, Chile samt Peru på 1p och så Kanada som står kvar på 0 poäng. Kanada såg dock helt okej ut i premiären, om än lite svajjiga defensivt, och kan absolut ge övrig lag en fight om avancemanget.

Omgångens hetaste match hittar vi redan ikväll när regerande mästarna Argentina ställs mot det chilenska landslaget som slog dem i två Copa America-finaler (2015 & 2016) relativt nyligen.

Argentinas utveckling har sedan dess gått framåt och vunnit såväl Copa America som det senaste världsmästerskapet. För Chiles del gick det utför efter 2016 efter det ena usla tränarvalet efter det andra. Årets chilenska upplaga ser dock klart bättre ut än vad de gjort dem senaste åren och viss förhoppning har väckts hos dem chilenska supportrarna, inklusive mig. Premiären lämnade dock en del att önska där Chile, som var det bättre laget, var mer rädda för att förlora än vad de var sugna på att vinna.

Krysset mot Peru sätter Chile i en svår sits där ett bra resultat mot Argentina nästan är ett måste. Skulle man förlora, samtidigt som Peru slår Kanada, så har peruanerna ett ypperligt läge att kriga till sig ett kryss mot ett slutspelsklart Argentina... aj aj!

Argentina imponerde inte heller i premiären men gjorde jobbet, som så många gånger förr. 2-0 segern var tämligen stabil, även om de visade sig vara rätt sårbara mot kontringar.

Mer kamp än skönspel?

Både Chile och Argentina kan stundtals bjuda på riktigt underhållande och sevärd fotboll. Det här är dock det mest laddade mötet i turneringen hittills och med tanke på hur pass fysisk chilenarnas premiär var, och antalet felpassningar, så kan vi räkna med en ryckig matchbild även inatt.

Kortlinorna har gått upp ett snäpp, med all rätt. Men jag vill trots det kliv in här, speciellt då Betsson ligger klart högre än övriga bookies som jag tittat på. Första spelet i matchen blir över 5.5 kort @ 2.11. 1 unit investeras, vilket är hårdare än det jag vanligtvis lägger på "statistikspel".

Utöver kortspelet gillar jag diverse passningsspel på chlienska spelare. Kanada lyckades komma upp i rätt många passningar och jag förväntar mig att Chile lägger sig ungefär på den nivån, eller ja, snäppet högre till och med.

Mittbacken Paulo Diaz deltar mycket i speluppbyggnaden och bär en klart större roll där än backkollegan Lichnovsky. Detsamma gäller högerbacken Mauricio Isla som deltar i spelet långt ner på plan men också hela vägen upp. 

Paulo Diaz över 48.5 passningar och Mauricio Isla över 36.5 passningar spelas. Bägge till 1.83 med 0.5u vardera hos bet365 .

Paulo Diaz spelar dessutom oerhört tufft och drar gärna på sig onödiga frisparkar. Paulo Diaz över 1.5 regelbrott @ 2.50 är på tok för högt och får sig 1 unit hos bet365 .

Dario Osorio förväntas starta till höger. Han är vass 1 mot 1 och har en fin vänsterdoja som han gärna använder. Osorio över 1.5 skott får sig också 0.5u till 3.00.

Slutligen blir det också spel i Peru - Kanada då jag tycker att Peru inte visade speciellt mycket offensivt. Tar ett lite lägre odds här på Kanada dnb @ 1.69 hos Betsson . 1 unit

Blir sällan samma tryck dessutom när ett CONCACAF-lag spelar. Under 4.5 kort @ 1.75, 0.5 unit hos Betinia samt Sergio Peña över 42.5 passningar @ 1.83, även det 0.5u hos bet365 . Givetvis bockar man i att spelet annullers om spelaren inte startar när vi spelar överspel.

Det blir allez, vilket ändå får sägas är rätt mycket. Har även sneglat på Lapadula över 1.5 skott @ 1.72 och Lapadula över 0.5 spm @ 1.90, men har inte bestämt mig riktigt för hur det blir med det än.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip