Copa Americas Grupp D bjöd på en rejäl skräll i första omgången när Brasilien endasteö fick med sig ett oavgjort resultat mot gruppens förväntade strykpåse Costa Rica. Läget i det brasilianska-lägret hade kunnat vara bättre och det har riktats mycket kritik mot denna upplaga.

Kraven på det brasilianska landslaget är skyhöga men i och med att prestationerna varit så pass dåliga så är kritiken inte mer än rättvis. Brassarna gör sitt sämsta VM-kval på väldigt länge och ligger just nu på en sjätteplats i ett seriespel bestående av 10 lag. Argentina, som ligger på första plats, har skrapat ihop mer än dubbelt så många poäng än vad brassarna har. Fiasko!

I premiären visade det brasilianska landslaget samma brister som de visade i träningsmatchen dessförinnan mot USA. De har svårt att bibehålla ett tryck mot motståndarnas mål, trots ett högt bollinnehav, och har det kämpigt när motståndarna backar långt ned då laget verkar sakna kreativitet.

Spelare som Vinicius Jr och Lucas Paqueta har varit direkt usla i dem senaste matcherna och således blivit mer en belastning då de är såpass stora profiler i truppen som ska axla ett stort ansvar. Bådar inge vidare!

Tight, tightare, Copa America!

De flesta matcherna i Copa America blir tighta sådana, framförallt om det sämre laget inte är klappkassa a la Boliva. Paraguay är inne i en tuff period, men de är trots det inte ett dåligt landslag. Offensiven hackar men defensiven håller helt okej nivå. Offensiven ser också aningen bättre ut nu när talangen Enciso fått ett större ansvar.

Paraguay ligger just nu på en sjundeplats i VM-kvalet, bara en placering bakom favoriten Brasilien. De har bara mäktat med ett mål framåt efter sex omgångar men har å andra sidan endast släppt in tre bakåt. Det är alltså ett lag som inte drar sig för att lägga nästan all fokus på att håll tätt.

Paraguay förlorade premiären med 2-1 mot Colombia efter en rätt bra prestation med lagets mått mätt. Underliggande statsen pekar på en jämn match, och resultatet likaså, men i ärlighetens namn så var Colombia bättre när de kände behovet av att vara bättre, if that makes sense.

Marknaden har spelat upp oddset på Paraguay rejält och det är nu dags att kliva in. Paraguay +1.5 ger just nu 1.86 hos Unibet (ett par punkter lägre på andra ställen) vilket är en lite för rejäl lina. 1 unit spelas alltså till 1.86. Även underspelet lockar här då Paraguay vet hur man håller tätt samtidigt som Brasilien strugglar offensivt. Under 2.75 @ 1.86 är även det för högt, 1 unit hos bet365 .

I den andra matchen har jag Colombia som klar vinnare, men oddsen är också satta därefter. Däremot blir det ett statistikspel i den matchen. James Rodriguez är Colombias designerade playmaker. Han spelar fram till målchanser, men är också långt ner för att hämta boll. Allra helst ska varje boll gå via honom! James Rodriguez löste 60 passningar mot Paraguay innan han blev utbytt sist. Linan till denna match är 58.5, vilket jag alltså tror att han löser mot detta unga Costa Rica. Ett mindre bet blir det: James Rodriguez över 58.5 passningar @ 1.83, 0.5U.

Det var allez för den här gången.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip