Seg känsla efter att ha blivit rånad 2x om i samma match.

Situation 1: Kanada-spelare armbågar en chilensk spelare tidigt i matchen. Ingen åtgärd från VAR-rummet som i ljudinspelningen påstår att det inte träffade.

Situation 2: Suazo blir utvisad i 27e minuten efter en oerhörd lätt touch på en motståndare på väg förbi i höjd med straffområdeshörnet.

Dessa två domslut blev direkt avgörande och Chile lyckades dessvärre inte skapa tillräckligt 10 vs 11. Även passningsrekarna missades givetvis då matchbilden ändrades rejält samt att Chile inte kunde/orkade pressa högt i andra halvlek. Så sjukt ovärdigt och tråkigt.

Inatt är det Grupp B som ska gå i mål. Venezuela leder gruppen, något överraskande, och kan spela av den här sista matchen mot Jamaica utan någon press över huvudtaget. Kanske är det läge att spela på Jamaica? Jamaica är i princip ute, men skulle eventuellt kunna ta sig vidare om de vinner med tillräckligt många mål samtidigt som Mexiko och Ecuador kryssar. Har inte landat i det än, får se om jag kan dra lite slutsatser och få tag i en pålitlig preliminär elva.

Mexikanskt fiasko i sikte?

I den andra matchen möts grupptvån Ecuador och grupptrean Mexiko. Ecuador ligger före på målskillnad och är således så gott som klara för kvartsfinal förutsatt att de löser ett kryss.

Ni som hängde med på diverse gruppspecialer inför turneringen bör kanske påminnas om att vi jobbar Mexiko not to qualify @ 4.33. Vill ni säkra en del vinst, eller insatsen tillbaka, så är det Mexiko-seger ni vill spela till 2.75ish. Det är inget jag gör eller uppmuntrar till, bara en påminnelse utifall någon vill säkra lite :) 

Varför jag inte gör det själv är för att jag fortsatt tror på spelet och för att jag idag tänker reka Ecuador +0. Ecuador har lagkaptenen och skyttekungen Enner Valencia tillbaka. Vidare så är Ecuador ett tyngre lag med mer spets och fler spelare som kan avgöra eller dominera matcher. Det känns farligt när Ecuador sticker upp på ett helt annat sätt än när Mexiko anfaller.

Mexarnas största problem är att deras bollinnehav och offensiva balans sällan leder till något farligt. Mexiko spelar i ett väldigt högt tempo. Ett FÖR högt tempo som de inte behärskar själva, som snarare stjälper dem än tvärtom. Spelarna missar den sista avgörande passningen, eller tappar boll vid farliga tillfällen. IMO har det blivit rätt tydligt att Mexiko behöver göra sig av med sin nuvarande tränare och tänka om helt! Det må funka mot sämre landslag från Centralamerika, men i ett VM eller Copa America så räcker det inte till.

Mexikos bygger upp och anfaller gärna från högerflanken. Vänsterflanken används nästan enbart till att avsluta via Julian Quiñones. Problemet inatt är att Ecuadors bästa försvarare håller till på vänsterkanten, alltså den kanten där Mexiko vill anfalla ifrån. Piero Hincapie är en högklassig ytterback och håller en nivå högre än mexikanerna på högerkanten, som ex. Antuna. Han får dessutom hjälp där ute till vänster av Chelseas Moises Caicedo. Bådar inte gott för Mexiko!

Ecuador kommer att stänga igen butiken bakåt och ställa om med sina fysiska och snabba spelare när tillfället ges. Huvudspelet i denna match är Ecuador +0 @ 1.99. 1.5 units spelas hos bet365 .
Tar också Kendry Paez över 1.5 skott @ 1.66, 0.5 units.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip