Dubbla Copa America-matcher denna lördag. Kul! Har varit lite störigt att samtliga matcher börjat klockan 3 dem senaste dagarna, så den tidiga matchen för att hålla sig vaken fram tills den sena är välkommen.

I den tidiga matchen spelar Colombia mot Panama. Panama har imponerat på mig såhär långt, även om jag faktiskt hade med mig redan innan turneringen att de inte är något strykgäng. Men mot högkvalitativt motstånd håller de inte riktigt. Deras modiga spel har inte den utdelningen som krävs för att det ska vara lönsamt i längden, åtminstone inte mot bättre lag.

Colombia är i min bok ett av dem bättre lagen i Copa America. De stod för en bra insats i gruppspelet mot Brasilien i en match som slutade oavgjort. Colombias andra halvlek var oerhört imponerande och brassarna, som helst hade vunnit den matchen för att slippa Uruguay i kvarten, hade svårt att hänga med. Colombia pressade ner brassarna och kunde också styra matchbilden åt det hållet som passade dem.

Jag räknar med en stabil colombiansk seger. Colombia vinner och håller nollan @ 1.83, 1u hos bet365 .

Uruguay - Brasilien

I den andra matchen har vi en upphypad kvartsfinal att se fram emot. Brasilien är i sedvanlig ordning en av förhandsfavoriterna, faktiskt näststörst favorit hos bolagen inför turneringen. 'La Celeste' var i sin tur tredjerankade, mycket tack vare Bielsas fina jobb i VM-kvalet.

Således är detta en kvartsfinal som lika gärna hade kunnat vara en final, förutsatt att brassarna hållit hela vägen ska sägas, för det här brasilianska landslaget har varit illa ute och underpresterat mer än en gång. Frågan är om det inte är underprestation vi snackar om längre, utan ett vilset landslag som inte har några starka ledare (Silva, Neymar) och som dessutom verkar ha en rätt så medelmåttig tränare, med en uppförsbacke som är brantare än vad många trott?

Jag ska inte dra ut för mycket på detta, då klockan börjar dra iväg och vi pratat om bägge dessa lag vid flera tillfällen i mina texter. Det finns flera intressanta spel här.

Uruguay bör vara favoriter IMO. De slog brassarna i VM-kvalet och har sett bättre ut såhär långt. Vidare har brassarna Vinicius Jr avstängd. Hur kall han än må vara i landslaget just nu så är det givetvis ett tungt tapp. Tycker en att Uruguay ska vara favorit så måste man ju givetvis plocka Uruguay +0 @ 2.11, taget med 1.5U hos bet365 .

Vi har dessutom en 2.0 lina här och sett i vilket högt tempo dessa lag spelar i så är det värt att lägga en liten peng på det. Det kommer att svänga rejält, tror att matchen har minst 2 mål i sig. Över 2.0 spelas till 1.83 med 0.5U hos bet365 .

Slutligen kör vi passningsspel. Danilo under 55.5 passningar @ 1.83, 1U bet365

Bruno Guimaraes under 55.5 passningar @ 1.83, 1U. bet365 .


Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip