Betade av diverse lagspecialer här om dagen, nu är det dags att titta närmare på spelarspecialer. Jag har valt att foka på lag som jag tror tar sig vidare från gruppspelet och som således hinner (förhoppningsvis) få fler än 3 matcher under turneringen. Copa Americas specialspel kommer att bokföras i en separat spelbok för att kunna summera det enkelt i efterhand. Notera att jag rekommenderar mindre insatser på specialspelen än i förhållande till det som kommer att bli det dagliga bettandet under turneringens gång. Kommer dock att graderas, som vanligt, med ett maxtak på 2 units (double flat).

Darwin Nuñez flest mål i Uruguay @ 1.61, Betinia
Liverpool-strikern Darwin Nuñez kan efter hattricken senast mot Mexico stoltsera med ett riktigt fint målsnitt i landslaget. 11 mål på 23 landskamper innebär 0.47 Nuñez-mål per spelad match, ergo i nästan varannan match. Men det finns också en Nuñez före och efter det att Marcelo Bielsa tog över det uruguayanska landslaget. Innan 'El Locos' inträde fick Darwin Nuñez hålla till på vänsterflanken emellanåt och var något mer av en joker. Numera är strikerpositionen helt och hållet hans då såväl Cavani och Suarez sett sina bättre dagar, men framförallt då han passar som handen i handsken i Marcelo Bielsas spelfilosofi.

Darwin Nuñez har smällt in 8 mål på 7 matcher under 'El Loco' Bielsa och dessutom spelat fram till ytterligare 3. Han är inne i en målstreak som sträcker sig över 5 matcher, under vilka samtliga hans 8 mål kommit. Därför kan också ett spel på honom som "Highest direct involvement in goals (Goals & Assists)" @ 10 hos Betinia också vara intressant, framförallt då de fick en relativt enkel grupplottning. Dock kan de stöta på patrull i kvarten direkt då det lär antingen bli Brasilien eller Colombia de i sådant fall ställs mot, två av turneringens bättre lag. DOCK tror jag Uruguay, i nuvarande form, slår ut bägge dessa lag.

Men, här var det inte en högoddsare som skulle rekas utan snarare en av turneringens IMO säkraste spel. Darwin Nuñez att göra flest mål i sitt lag är den här textens "bank" och får sig 2 units.


Långskotten!

Enner Valencia flest mål i Ecuador @ 3.00, Unibet

Det vankas mästerskap för Ecuador och är det något man kan ta för givet så är det att Enner Valencia lär göra något mål. Ecuadors lagkapten är den första spelaren som tränaren tar ut i startelvan, så länge som han är fit. Det är också Valencia som, i princip, avslutar vartenda ecuadorianskt anfall. Det är också, just det, Valencia, som tar lagets straffar. 

Ecuador må ha haft lite problem med målskyttet under VM-kvalet, men det står och faller med Enner Valencia. Är han i form så målar Ecuador, är han inte i form så krävs det någon fast situation eller liknande för att få in bollen. 

Ecuador fick en helt okej grupplottning och bör få med sig en del poäng. Om megatalangen Kendry Paez och pigge Yeboah gör ett bra mästerskap så lär också Enner Valencia ha ett bra sådant då det är deras uppgift att sätta sina lagkamrater i bra målchanser.

Jag tycker att 3.00 är i överkant här då Enner Valencia faktiskt är truppens designerade målskytt utan någon större konkurrens. Spelas med 0.5 unit.


Lautaro Martinez flest mål i Argentina @ 6, Unibet . Messi flest assist i Argentina @ 2.25, Betsson

Har jag blivit galen? Man kan nästan tro det, va!? Hur många gånger har jag inte svurit över Lautaro Martinez missade målchanser? VM i Qatar? JORÅ! Copa America i Brasilien? Absolut! 

Det här bettet bottnar främst i att Messi blivit mer och mer av en framspelare än en målskytt på senare år, och ärligt talat... i hans ålder så springer han mindre och mindre för var match som går.

Julian Alvarez är väl den största utmanaren här, men Lautaro har faktiskt fått mer speltid än Alvarez den senaste tiden och dessutom tagit tillvara på den på ett bättre sätt. Alvarez, som knappast kan ha varit allt för sliten den senaste tiden, har matchats mer sparsamt än tidigare och kommer från en sämre säsong, på det individuella planet, än Lautaro Martinez. Han har dessutom fått mindre och mindre speltid i såväl landslag som i klubblag och jag lutar mot att det blir Martinez som får starta i premiären, även om det i vanlig ordning är ovisst när det kommer till den argentinska startelvan. 

Lautaro flest mål i Argentina @ 6.00 tas med 0.25 unit. 

Messi flest assist i Argentina @ 2.25 tas med 0.5 unit. 


Jhon Arias flest mål i Colombia @ 19, bet365

Turneringens långskott får bli Jhon Arias. Arias spelar till vardags i regerande Copa Libertadores-mästarna Fluminense. Han utgår ifrån kanten och är en målfarlig ytter som kommer till turneringen i riktigt bra form!

Det råder lite tveksamheter kring vem som får starta som striker. Detta då Rafael Borre, Miguel Borja och Jhon Córdoba är samtliga kompetenta alternativ. Den offensiva mittfältstrion har däremot blivit mer och mer självklar ju närmre vi kommer Copa America. Jhon Arias, James Rodriguez och Luis Diaz har fått starta i bägge förberedande matcher och således verkar det bli dessa 3 herrar som tränare Lorenzo sätter sitt förtroende till. 

Arias har startat i dem tre senaste träningsmatcherna och målat i samtliga. Detta är givetvis ett långskott men då Arias täcker stora delar på offensiv planhalva, och fyller på fint i straffområdet, så vill jag ge honom större chans att måla än vad spelbolagen menar på. Han kan avsluta från kanten när han håller till där ute, men på senare tid har han spelat mer centralt och varit en av spelarna som står på andra ändan av inspelen.

Jhon Arias flest mål i Colombia spelas med 0.25U till 19x smeten hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip