"Tidigt" inatt ställs Universidad de Chile mot Coquimbo Unido.

Storklubben Universidad de Chile slutade överraskande nog längre ner i tabellen än jojoklubben Coquimbo Unido. En rejöl flopp av La U som i sedvanlig ordning investerade mycket pengar inför den gångna säsongen.

Bakom den dåliga tabellplaceringen fanns det dock rätt bra underliggande siffror som borde rentav räckt till en topp 3 placering enligt vissa statistiksidor. Men i slutändan är det resultaten som väger tyngst och åtgärder har vidtagits.

I och med Huachipatos överraskande ligatitel så blev det givetvis huggsexa om deras spelare och ledare. La U vart riktigt sugna och snodde mästarklubbens tränare, Gustavo Alvarez, och deras landslagsmålvakt, Gabriel Castellon.

Utöver dessa herrar har La U värvat in följande:
Marcelo Diaz, klubblegendar som är tillbaka i klubben.
Maximiliano Guerrero, anfallare som gjort det bra i La Serena och med u23-landslaget.
Fabian Hormazabal, rutinerad högerytter från O'higgins.
Franco Calderon, mittback från argentinska Atletico Union.
Luciano Pons, striker från Independiente Medellin.

Allt som allt så får det ses som ett starkt transferfönster där tränaren Gustavo Alvarez intåg är det som åtminstone jag är mest peppad på att se.

Ett överpresterande Coquimbo

Om La U underpresterade i förhållande till dem underliggande statsen så kan vi säga det motsatta om Coquimbo Unido.

De var utspelade i många matcher och i andra rejält nedtryckta, men lyckades ofta grisa in ett mål, alternativt bli frälsta av lagets skyttekung Rodrigo Holgado. Idag finns dock inte Holgado kvar i klubben utan han har gått vidare mot nya äventyr i Colombia. Holgado är ett oerhört tungt tapp och man kan inte riktigt påstå att han ersatts under det pågående transferfönstret. Hur ska Coquimbo lyckas vinna dessa matcher som står och väger utan Holgado? Svårt....

Ytterligare ett par viktiga spelare har lämnat inför 2024. Ruben Farfan och Sebastian Cardozo var även de ordinarie under fjolårets succésäsong och blir svåra att ersätta, något som inte minst synts under försäsongen.

Både La U och Coquimbo har hunnit träningsspela i Copa Verano mot en annan "jätte" med helt skilda resultat. La U slog Universidad Catolica med hela 3-1 (derby) medan Coquimbo förlorade med 0-1 mot samma motstånd. En mer korrekt fingervisning i vart vi troligen kommer att se lagen under seriespelet (La U över Cato, Coquimbo under Cato).

La U har sett riktigt pigga ut under den nye tränaren och de lägger stor vikt på att få bra resultat med sig under försäsongen. De bör lösa detta mot ett klart svagare Coquimbo, som dessutom verkar fått slut på turen.

Mycket pekar dessutom på att förstärkningarna får "debutera som startspelare" i denna match, så räkna med taggade ben hos dem blåa trots försäsong.

Universidad de Chile -0.25 betalar 1.93 hos bet365 vilket är godtagbart IMO (1u).

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip