Costa Rica avslutar VM-kvalet och detta på hemmaplan där de ställs mot USA. Just nu är bortalaget ett VM-lag, men det är bara tre poäng ner till Costa Rica som jagar och för hemmalaget är det bara en sak i sikte och det är tre poäng och gärna med marginal då de har en målskillnad att ta igen både på Mexiko och USA på andra respektive tredje platsen i gruppen!

Toppar denna grupp gör Kanada som redan säkrat sin VM-biljett på 28 poäng. Sedan finner vi USA på en andraplats med en målskillnad på 21-8 och grupptrea är Mexiko, även dem på 25 poäng, men med en målskillnad på 15-8. Sedan har vi alltså Costa Rica på en hedersam fjärdeplats som innebär att e får chans att nå hela vägen till VM, men via ytterligare kvalmatcher. Om Costa Rica ska lösa avancemang direkt så behöver de besegra USA och detta med ett par bollar.

Mexiko avslutar nämligen gruppspelet genom att ta sig an El Salvador på hemmagräs så för Costa Rica finns det bara en sak, det är att sätta gasen i botten och hoppas på det bästa.

När dessa nationer drabbades samman senast så var USA hemmalag. Då vann de också matchen och det genom 2-1 på Lower.com Field i Columbus. Nu vänta returmöte och ett intressant sådant. För USA räcker det med en poäng, då är VM-platsen säkrad och här verkar marknaden tro på en match med få mål - men det tror inte jag!

SPELTIPS
Över 1,5 mål i matchen spelas till 1.53 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip