Dags för två av mina favoritlag att ställas mot varandra!

Nej, jag har ingen koppling till något utav lagen och det är inte heller så att något av dessa blivit "mitt" lag i Liga Mx. Jag snackar mer om att dessa är två lag som gjort rejäla förbättringar under kort tid och vars spel tilltalar mig!

Hemmalaget har gjort det allra bäst och nye tränaren Anselmi, tidigare Independiente del Valle, har dundrat in i Liga Mx på ett hänsynslöst sätt. Det går att argumentera för att hans lag rentav spelar bäst i hela Liga Mx. De sköljer över motståndarna på offensiv planhalva och lånar sällan bort bollen. Cruz Azul radade upp 6 raka segrar innan de åkte på en förlust senast mot regerande mästarna Club America efter att Club Americas tränare Jardim stått för en taktisk-masterclass.

Förlusten är dock inget man ska hänga upp sig på utan det var snarare mer förväntat än något annat då det inte finns något mexikanskt lag som förväntas slå alla lag på bortaplan.

Chivas, spännande under Fernando Gago

Chivas Guadalajara har även de imponerat på mig. JJ Macias är tillbaka efter långa skadeproblem och har varit nyttig i anfallsspelet, trots att målen uteblivit. Nyförvärvet Cade Cowell har också varit en bidragande orsak till Chivas positiva förändring, men även där snackar vi om en spelar som inte har målskyttet som sin styrka.

Vad vill jag säga med allt det här?

Jo, att Chivas har en oerhört förväntad hög höjd när alla pusselbitar väl är på plats! Den sista pusselbiten stavas Chicharito. Den forne Real och United-strikern är tillbaka i Chivas efter många säsonger i utlandet och förväntas lösa strikerfrågan! Vad som händer med JJ Macias återstår att se, men med tanke på Chichas målsnitt (och kontrakt!) så skulle jag bli oerhört förvånad om han inte startar så gott som varenda match framöver.

Chicharito reste dock inte med laget till matchen utan förväntas komma en dag senare i privatjet. Vad det gör för harmonin i truppen återstår att se. Men full fokus verkar inte ligga på Chivas (än) för Chicharito som inte är i 100%ig fysisk form heller.

Men, nu ska vi ju vara helt neutrala och då går det inte att komma ifrån att Cruz Azul varit det starkaste laget under pågående säsong. Chivas har även de spelat bra men de kommer inte till avslut i samma utsträckning som Cruz Azul. Jag vill rentav påstå att de, bortsett från den senaste segern mot offensivt balanserade Pumas, börjat tappa en del fart. Lär bli bättre med Chicharito såklart, men laget har som en helhet sett aningen trögare ut och mer lättläst.

Bägge dessa lag släpper till få chanser (mycket boll) och då laddade toppmöten brukar gå under, till skillnad från övriga matcher i ligan, så tycker jag att oddset på underspelet spelats upp lite väl mycket.

Under 2.5 spelas till 2.003 Detsamma gäller hemmaseger till 2.00. 1u vardera hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip