Njae, vart inga marginaler på vår sida i Mexiko under den gångna natten. Ny chans idag och jag väljer att lägga fullt fokus på matchen mellan Cruz Azul och Pumas.

Hemmalaget har 2-0 med sig till returen. Det innebär alltså att vanligtvis bortasvaga Pumas behöver göra MINST 3 mål för att kunna gå vidare. Liga MX har nämligen en regel som säger att om det står oavgjort efter två möten så går laget som slutade högst upp i tabellen vidare. Och i det här fallet är det alltså fördel Cruz Azul på alla sätt och vis.

Match nr 1 mellan dessa lag var en relativt jämn historia fram tills dess att Cruz Azul målade. Underläge hemma tvingade upp ett Pumas som där efter inte hade så mycket mer än ett par långskott och fasta situationer att komma med.

Trots Pumas försök till forcering så var det Cruz Azul som skapade flest chanser och när de väl fick in tvåan så var det öppna spjäll förbi Pumas försvar. Slutresultatet skrevs till 2-0 men Cruz Azul hade målchanser för att göra såväl trean och fyran.

Uppgivna pumor?

Pumas tog sig till slutspelet efter att ha slutat åtta i tabellen. En åttondeplats som de tog framförallt tack vare ett bra hemmaspel där de gick obesegrade med raden 6-3-0. Pumas första hemmaförlust kom således bara för några dagar sedan i matchen vi just avhandlat här ovanför.

Obesegrade hemma men bara åtta i tabellen? Jo, lika starka som de är hemma, lika svaga har de varit borta (1-3-4). Vi snackar alltså om en nästintill omöjlig uppgift inatt va?

Matchbilden från minut 1 är densamma som efter 0-2 i första matchen. Dvs ett Pumas som måste jaga mål mot ett oerhört passningsskickligt Cruz Azul. Ser vi till rena chanser efter 2-0 så var det i princip Cruz Azul för hela slanten.

Panik och stress brukar innebära et del misstag i presspelet, vilket vi inte minst fick se i match 1. Detta är något som Anselmis Cruz Azul är riktigt bra på att utnyttja och jag tror att de tar en seger idag med, trots att de faktiskt har råd att förlora med 2 bollar.

Cruz Azul vinner @1.95, taget hos Nordicbet .

Vamos1
This is the stats tab
This is the post tip