Speltips: Cruz Azul @ 1.70, 2 units
---
Cruz Azul är tillbaka!

Storklubben som strugglat på senare år är tillbaka med dunder och brak. Ja, Cruz Azul vann Clausuran 2021, men det var då en engångsgrej innan Cruz Azul hastigt återigen föll ner till mitten/undre halvan. Deras säsonger har annars präglats av dåliga investeringar och nästan än sämre tränarval.

I slutet av 2023 tog Cruz Azul in 38-årige Anselmi. En ungtupp i gamet men med en imponerande meritlista. Anselmi började sin karriär i chilenska Union La Calera, där han gjorde det utomordentligt bra, innan han gick vidare till ecuatorianska Independiente del Valle. DET var att levla upp och nog tusan visade Anselmi att han var redo för stora uppdrag då han tog Independiente till Copa Sudamericana-titeln (Typ Europa League), Copa Ecuador-titeln, samt en andraplats i ligan. Däremellan hann han dessutom slå mäktiga Flamengo i Supercupen (Recopa).

I Independiente del Valle har man alltid som mål att vara ett skönspelande lag med teknisk skickliga spelare. Anselmi hade egentligen inget annat val än att anpassa sig till det, men då han redan hade "rätt tänk" så innebar det bara att han tog sina idéer till en än högre nivå med bättre spelarmaterial och förutsättningar.

Idag rattar han alltså Cruz Azul, en klassisk klubb som vill hitta tillbaka till sitt gamla, storslagna ja. Han har på väldigt kort tid fått Cruz Azul att gå från att vara ett rätt svajjigt lag till att numera vara ett väloljat maskineri. Det finns inga riktiga stjärnor utan det är LAGET som i skrivande stund presterar den kanske allra bästa fotbollen i hela Liga MX.

Nog nu, eller hur?

Atletico San Luis skrällde rejält senast när de tog sig till slutspelet i Aperturan.

Visserligen ett intressant projekt, men vi pratar om en liten klubb vars intressanta projekt borde räcka till att etablera sig i mitten, inte utmana om titeln. Men, det finns ju one season wonders, eller säsonger likt Leicester 2015/2016, och det är kanske i den kategorin vi bör sålla in San Luis Apertura 2023. För ärligt talat, spelet har inte sett SÅ bra ut, även om tränaren Gustavo Leal vill gärna att laget rullar boll hela vägen bakifrån.

Vi skulle kunna se Atletico San Luis som en Wish-variant av årets Cruz Azul. Detta då bägge lagen vill ha muycket boll, men med den stora skillnaden att Cruz Azul skapar massvis av målchanser, medan Atletico San Luis lyckats tack vare vissa anfallares samt målvaktens överprestation. Hårda ord, men ville ha tryck i jämförelsen :)

Atletico San Luis verkar numera ha gått på pumpen och verkligheten knackar på dörren. 3 raka förluster, förvisso mot bra lag, vittnar om vart de egentligen ska vara... och just idag, i skrivande stund alltså, spelar Cruz Azul som ett lag som verkligen kan utmana om titeln.

Oddset på raka ettan ligger för högt IMO. Tidigare resultat och hype kanske, men inte i linje egentligen med det lagen visat på plan.

Cruz Azul seger spelas dubbelflat (2u) till 1.70 hos X3000 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip