Speltips: Under 2.5 mål @ 1.82, Pinnacle 1u
---
Dags för det första riktiga testet för Anselmi i Cruz Azul.

Argentinske tränaren Anselmi klev ombord som Cruz Azuls tränare inför pågående säsong. Han kommer senast från ecuadorianska klubben Independiente del Valle. Independiente är en klubb som på senare år tagit stora steg både i den inhemska ligan som i internationella cuper. Deras talangskola har utvecklats till en av kontinentens bästa och de har implementerat ett possessiontänk i både ungdomslagen och i herrtruppen.

Anselmi tillhör därför tränarna som resonerar som så att så länge vi har bollen så kan inte motståndarna skapa några chanser. Ser vi till hur Cruz Azul har sett ut sedan han tog över så får man också ge honom rätt för Cruz Azul är framstående i nästan alla stats såhär långt.

Hägt xG, lågt xGA osv. De ligger alltså i topp bland lagen när det kommer till chanser skapade och de ligger i topp (alltså få) när det kommer till vilka lag som släpper till minst chanser. Enda frågetecknet är alltså motståndet, som varit klart överkomlig i nästan varje omgång bortsett från möjligen Pachuca. Den matchen förlorade Cruz Azul, men de dominerade spelet och det var också lagets första officiella match under Anselmi, en man vars idéer brukar ta lite tid att implementera.

Slutkört Tigres?

Lördagens motståndare är av högsta kvalité. Tigres förväntas alltid att utmana om titeln såpass att det faktiskt inte spelar någon större roll hur spelet på plan ser ut. De har en stark ekonomi och behåller därför ofta sina nyckelspelare under flera säsonger samtidigt som de har status nog för att kunna värva till sig såväl stjärnor utifrån som ligans up and coming spelare.

I truppen hittar vi många spelare med stjärnglans. Jag tänker på bl.a. målvakten Nahuel Guzman (argentinsk landslagsmålis), anfallaren Andre Pierre Gignac (klubbens historiska skyttekung) och nyförvärvet Brunetta, mexikanska ligans kanske mest spännande talang.

Då truppen håller en väldigt hög kvalité så vinner ju också Tigres ofta matcher tack vare spelarnas individuella skicklighet. Det vill säga att även om laget inte skapar massa chanser så har de kvalité nog i truppen så att någon kan kliva fram och lösa 3p.

Men nu till matchen då.

Tigres spelar just nu CONCACAF Champions Cup. Det är en turnering som tidigare motsvarat Nordamerikas Champions League och som pågår midweek simultant med Liga Mx. Mexikanska lagen brukar oftast kunna lattja sig igenom dem första omgångarna innan det blir allvar på riktigt, således brukar de till en början kunna rotera en del i den här turneringen. Tigres har däremot inte haft den turen 2024. De klev in i turneringen mot MLS-laget Vancouver Whitecaps, alltså har de matchats hårt från match 1 och därför mönstrat starka startelvor såhär långt. Således har de slitit på truppen mycket mer än övriga mexikanska lag.

Tigres prestationer i ligan har därför inte varit på den nivån som laget egentligen har i sig och det är främst de offensiva spelarna som haft svårt att prestera på flera fronter.

Gemensamt för Cruz Azul och Tigres är att de släpper till få chanser. Med tanke på den fotbollens om Cruz Azul visat såhär långt, och Tigres status, så är ett kryss ett okej resultat för bägge lagen.

Toppmatcher i målglada Mexiko brukar i regel gå under och jag tycker att Tigres trötta ben, och det faktum att Cruz Azul för första gången ställs mot högkvalitativt motstånd, pekar mot en tight match med få chanser.

Under 2.5 mål spelas till 1.83 med 1u hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip