Omgång sex från Premier League avrundas under måndagskvällen och detta på Selhurst Park i London där Crystal Palace gästas av Brighton.

Fem senaste för Crystal Palace
Liverpool - Crystal Palace 3-0
Crystal Palace - Tottenham 3-0
West Ham - Crystal Palace 2-2
Watford - Crystal Palace 1-0 (Ligacupen)
Crystal Palace - Brentford 0-0

Fem senaste för Brighton
Brighton - Swansea 2-0 (Ligacupen)
Brighton - Leicester 2-1
Brentford - Brighton 0-1
Brighton - Everton 0-2
Cardiff - Brighton 0-2 (Ligacupen)

Hemmalaget Crystal Palace har öppnat säsongen med att skrapa ihop fem poäng av 15 möjliga. Just nu är de placerade på en 14'e plats i tabellen och målskillnaden i enbart ligaspelet landar på 5-8 efter fem spelade matcher.

Förra helgen ställdes de mot Liverpool på Anfield och där stod de emot i nästan en halvlek. Mané öppnade målskyttet strax före pausvilan och i den andra halvleken avgjorde Liverpool sent då Salah fördubblade ledningen till 2-0 först i den 78'e och sedan dröjde det fram till 89'e innan Keita definitivt avgjorde med sitt 3-0-mål.

Helgen innan var det Crystal Palace som vann med samma siffror då de tog emot Tottenham i ett Londonderby. Alla tre mål i den matchen gjordes i den andra halvleken och Odsonne Edouard som hämtats från skotska Celtic slog till som målskytt gånger två.

Bortalaget Brighton har å sin sida en god resultatrad. Ser vi till deras fem senaste har de gått segrande ur fyra av dessa och enda missen kom i ligaspelet på hemmaplan mot Everton där de förlorade med 2-0. De kommer allra närmast från 2-0 mot Swansea i cup-spel tidigare i veckan och där hade de skaffat sig en 2-0-ledninge redan med 38 minuters spel så den andra halvleken blev mer eller mindre en transportsträcka.

Förra helgen ställdes Brighton mot Leicester i Premier League-sammanhang, även då på hemmagräs och då vann värdarna med 2-1. Nu väntar Crystal Palace i London och dessa matcher brukar historiskt sett innebära en del mål.

Fem senaste lagen emellan
Brighton - Crystal Palace 1-2
Crystal Palace - Brighton 1-1
Brighton - Crystal Palace 0-1
Crystal Palace - Brighton 1-1
Crystal Palace - Brighton 1-2

Totalt har BLGM mellan dessa lag hittat hem i sju av deras åtta senaste möten och jag tror att det kan fortsätta målas från båda lagen i dessa möten.

SPELTIPS
BLGM (båda lagen gör mål) till 1.95 hos bet365 .

1-1, 2-1, 1-2?
Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip