Speltips: Crystal Palace eller oavgjort till 1.70 hos Expekt .

Crystal Palace mot Brighton sparkar under torsdagskvällen igång omgång 18 i Premier League. En match där jag tror det finns läge för en liten “miniskräll” i M23-derbyt!

Efter en rad tyngre resultat fick Palace med sig en rejäl boost senast när man lyckades hämta upp 2-0 till 2-2 på Etihad mot Manchester City. Man är rejält nedtryckta i egentligen 75 minuter fram tills Matetas 2-1 mål. Prestationen spelar mindre roll, men att få med sig det resultatet tror jag ger en rejäl boost för självförtroendet.

Jag tycker samtidigt att det finns en del kvalité i Palace offensiv, speciellt i form av Michael Olise och Eberechi Eze. Den senare fick ett inhopp mot City efter en tids skada och lär vara redo för desto mer speltid här mot Brighton.

Brighton kom aldrig riktigt upp i nivå senast mot Arsenal och förlorade rättvist med 2-0 på Emirates. Jag tycker tyvärr inte att Brighton är lika bra som förra året, mycket på grund av att spelarmaterialet enligt mig inte är tillräckligt bra för att mäta sig på samma sätt som man gjorde förra året.

Försvarsmässigt har man släppt in mål i samtliga ligamatcher den här säsongen vilket såklart inte är tillräckligt bra om man vill vara med och utmana om europaplatser.

Palace med boostat självförtroende

Jag är inne på att Palace poäng borta mot City kan bli en liten vändpunkt resultat- och poängmässigt. Så dåliga som man varit den senaste tiden är man faktiskt inte i grunden, och jag tror att man har ganska goda möjligheter att få med sig poäng på hemmaplan mot ett Brighton lite på dekis.

Vi garderar upp en aning, spelar Crystal Palace vinna eller oavgjort till 1.70 hos Expekt och lägger hoppet i oraklet Roy Hodgsons händer! Man ska ALDRIG underskatta ett lag med nyvunnet självförtroende!
This is the stats tab
This is the post tip