Premiärhelg i Premier League!
Mitt speltips: Everton att vinna borta mot Palace, med insatsen tillbaka på kryss. Samma som dnb/asian +0 alltså.
Detta skrivs på onsdagskvällen och i skrivande stund finns 1.74 i odds på detta.

Palace brukar vara trögstartade. Bara en gång sedan de tog klivet upp för sex säsonger sedan har de tagit mer än 15 poäng de första 16 matcherna. Åka ur-tempo alltså.
Slutade till slut tolva i fjol men, jag tror att hemmalaget går en tuff säsong till mötes nu:
- Fick visserligen bra betalt för Wan-Bissaka, men han har inte direkt ersatts.
- Batshuayi har återvänt till Chelsea efter sitt lån. Han gjorde ändå fem ligamål på elva matcher och gav extra tyngd i anfallet.
- Värst av allt är strulet med Zaha. Inget är klart i skrivande stund, men det är uppenbart att han varit intressant för större klubbar än Palace och att han velat testa sina vingar. Jag tycker han är en av ligans bästa spelare utanför topp sex-lagen. Om han nu inte säljs i sommar, hur kommer han tackla det? Känslan är att det inte finns någon enskild spelare i ligan som betyder lika mycket för sitt lag som Zaha gör. Han och Cheikhou Kouyate har för övrigt fått förlängd semester efter afrikanska mästerskapen - ingen spelade i genrepet mot Hertha Berlin. Skulle förvåna mig om de är redo här, bara en vecka senare. Crystal Palace förlorade för övrigt genrepet med 4-0 och buades av planen. Jag fäster ingen stor vikt vid träningsmatcher, men det kan ju knappast vara positivt.

Hodgson har bett om förstärkningar till en åldersstigen och tunn trupp. Har väl inte fått in jättemycket utöver Chelseadumpade Cahill (två PL-matcher i fjol) och Victor Camarasa (lån från Real Betis som spelade i Cardiff i fjol. Tveksamt om han är redo redan här).

Everton känns spännande:
Fått in Moise Kean från Juventus, vilket förhoppningsvis ger laget nödvändig offensiv spets (saknade en vass forward i fjol).
Jean-Philippe Gbamin har kommit en som ersättare till PSG-flyktade Gueye.
Viktige centrale fältaren Andre Gomes, en av Evertons bästa i fjol, har säkrats upp permanent.
Fyndade Fabian Delph från Man City (tveksam till spel pga skada här).
Har kvar en stomme med bra (Pickford, Digne, Coleman, Sigurdsson, Richarlison, Keane) och okej (Bernard, Mina, Dominic Calvert-Lewin och Walcott) PL-spelare.

Efter att förra säsongen jobbat med en hel del nya spelare har Marco Silva fått jobba med till stora delar samma lag. Tycker de rekryterat vettigt och förstärkt laget är det behövts. Min favorit till att bli bäst av icke topp sex-lagen.

För mig skiljer det en grundklass mellan lagen. Och medan det känns stökigt och osäkert runt Palace tycker jag Everton känns harmoniskt och spännade. Med en Zaha med tveksamt fokus (om han ens spelar) tro rjag Palace får svårt att göra mål här. Då blir det liksom tufft att vinna. Kryss är väl rätt troligt då det känns som ett hyfsat okej resultat i en premiär för bägge parter. Men om något lag ska vinna tror jag på Everton och att då få pengarna tillbaka på kryss känns fint.

0/1-1/2/3.

This is the stats tab
This is the post tip