Crystal Palace tar emot Newcastle på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Hos Lucky Sports.

Bortalaget Newcastle radar upp nollor. Med elva rena lakan är de bäst i ligan. Bara elva insläppta är väl lite av en överprestation, men de underliggande defensiva siffrorna är bra. Så det är inte helt otroligt att de uppnått detta. Matchar Man City och Arsenal i expected goals against och släpper till få avslut per match i snitt.

Ställs mot ett Palace som gör sin tredje match på en vecka. Tuff 1-0-förlust mot Chelsea i söndags följdes upp av 1-1 mot Man United efter en sin frisparkskanon-kvittering. Jag hade BLGM i Man United-matchen, ett spel spom gick in med en del tur. Visst hade Palace ett ribbskott och en bra hörnchans utöver kvitteringen, men offensiven var väldigt torftig i övrig. Få avslut, dåligt passningsspel och ingen spets. Deras viktigaste spelare senaste säsongerna Wilfried Zaha såg väldigt svag ut där. Stjärnan inledde den här säsongen bra men har nu bara två gjorda mål efter augusti. 18 gjorda mål är inte särskilt starka papper och deras underliggande offensiva statistik är faktiskt svag. Offensiven blir nog inte bättre av det täta matchandet (bara två vilodagar).

Så Newcastle bör ha bra chans att hålla en ny nolla. Att Newcastle själva ska göra tre mål och sabotera ett u2,5-spel känns inte så troligt. Deras offensiv är visserligen bra, men de har varit lite mindre heta efter VM-uppehållet (ett mål på tre matcher). ISak är visserligen tillbaka, men Almiron har kallnat lite. Om Palace offensiv är svag så är defensiven ändå okej. Nu saknar de visserligen viktige mittbacken Andersen, men klarade sig rätt bra defensivt mot Man United. Släppte till rätt få målchanser och var rätt tajta.

Sen har Newcastle ligacupsemi mot Southampton i veckan. Visst är det kanske inte högsta prio normalt, men det är första cupsemin på nästan 20 år för skatorna. Den matchen lär definitivt finnas i tankarna om de leder i andra halvlek. Tankning snarare än tömning i så fall.

Två av lagen med lägst målsnitt per match i ligan. Bägge har fler under än övermatcher. Jag tror på en rätt tajt match där Palace känns helt ur slag för dagen rent offensivt men där Newcastle tar tag i taktpinnen. Underspelet borde vara en bra startposition då jag kan se en del ställningskrig och där det bör uppstå livespelslägen för att ta sig ur "undern" om matchen verkar öppna upp sig.

0-0, 0-1/2 eller möjligen 1-1 känns som tänkbara slutresultat här.
This is the stats tab
This is the post tip