I den tredje omgången av FA Cupen ställs Crystal Palace mot Southampton på Selhurst Park Stadium i London. Båda lagen kommer till mötet med förluster i ryggen från Premier League spelet. Dock är det en klasskillnad mellan lagen, då Crystal Palace är ett mittenlag medan Southampton ligger allra sist i tabellen - med en urusel form. Då fokus ligger på att hålla sig kvar i högsta ligan kan cupspel mycket väl bortprioriteras.

I Crystal Palace är det mycket som är ömsom vin, ömsom vatten. De går på knock, vilket leder till antingen förluster eller segrar. Tränaren Patrick Vieira, som själv har goda meriter från denna turnering som spelare med Arsenal, kommer att kräva en reaktion från derbyförlusten sist mot Tottenham. Mot Southampton har det blivit två raka segrar för Crystal Palace. En ny sådan kan mycket väl komma då gästerna är helt formlösa.

Att byta tränare till Nathan Jones har inte gett någon effekt alls i Southampton. Med honom vid rodret har det blivit fyra raka nederlag. Southampton är tabelljumbon som har tre poäng upp till West Ham - som är på säker mark. All prioritering ligger på att hålla sig kvar, något som kommer att bli tufft med tanke på hur spelet har sett ut. Att hålla nollan har visat sig vara nästan omöjligt, vilket bara har skett en gång denna säsong.

Även om båda lagen kommer att rotera något i trupperna är det ändå Crystal Palace som har en finare bredd och mer motivation i dessa sammanhang. Därmed blir det ett spel på att Crystal Palace tar sig vidare till den fjärde omgången genom att besegra Southampton, redan efter ordinarie tid. Till dubbla degen i odds. Där finns bra värde.

Speltips Crystal Palace - Southampton:
1. Odds 2.00 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Crystal Palace:
Vicente Guaita, Nathaniel Clyne, James Tomkins, Marc Guehi, Joel Ward, Will Hughes, Luka Milivojevic, Jeffrey Schlupp, Jean-Philippe Mateta, Odsonne Edouard & Wilfried Zaha.

Preliminär startelva - Southampton:
Gavin Bazunu, Duje Caleta-Car, Lyanco, Mohammed Salisu, Kyle Walker-Peters, James Ward-Prowse, Joe Aribo, Romain Perraud, Adam Armstrong, Sekou Mara & Moussa Djenepo.
---
This is the stats tab
This is the post tip