Ett av lördagens mest spännande möten äger rum på GSP Stadium i Nicosia, där Cypern tar emot grannen Grekland. Det är en svår match, med tanke på formen hos båda lagen och läget i tabellen. Med två matcher kvar att spela ligger Grekland en poäng bakom Bosnien på andraplatsen. Även om Cypern har en teoretisk chans så väntar ändå Belgien borta i den sista matchen. Detta blir en tajt match där det kommer att krigas om viktiga poäng och fokus kommer att ligga på defensiven. Därmed är det av intresse att kika närmare på ett under spel.

Cypern har blandat och gett i grupp H under VM-kvalet och ändå presterat bra. De är svårslagna på hemmaplan, där de enbart har en förlust i den första matchen mot Belgien. I övrigt har de varit duktiga på att göra mål samt att försvara sig väl. I den senaste matchen borta mot Estland klarade Cypern av att försvara sig fram tills slutminuten, innan de föll med 0-1. Nu är det heder, historia och viktiga poäng som står på spel, för att hålla hoppet vid liv, så jag räknar med att Cypern tar detta på största allvar och ger allt för att inte förlora mötet. Därmed får vi se ett starkt försvarsspel där det gäller att inte bjuda på något.

I och med att Grekland har haft stora bekymmer med målskyttet riskerar de att inte längre komma tvåa i gruppen. Även om de får den viktige mittfältaren Lazaros Christodoulopoulos tillbaka, så är det fortfarande en 30-åring som inte spelat i landslaget som gör comeback. Efter två mållösa matcher borta mot Bosnien och sedan hemma mot Estland, blev det en 1-2 förlust mot Belgien hemma. I mitt tycke har Grekland klarat av att försvara sig grymt i mötena innan dess och kommer att satsa på att ta tre viktiga poäng mot rivalen Cypern och nöja sig med ett 1-0 resultat.

Den första matchen lagen emellan i VM-kvalet slutade med 2-0 till Grekland, som denna gång kommer att få det betydligt svårare mot Cypern som har blivit starkare defensivt. Detta blir ett svårt möte oavsett med två försvars inriktade lag. Därmed finner jag mest värde i att spela på att det blir som mest ett mål i matchen och lägger ett spel på under 1,5 mål i matchen till 2.55 i odds hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip