Cypern och Ryssland har på många sätt bra relationer med varandra, där en del ryssar har sina pengar i cypriotiska banker. Deras landslag ställs pånytt mot varandra i kvalet EM i fotboll. Det första mötet vann ryssarna hemma med 1 - 0 i en ganska så vänskaplig match. Sedan dess har båda lagen kommit i gång ordentligt med målproduktionen. Båda lagen kommer till mötet med starka segrar i ryggen. Ändå erbjuder marknaden dubbla pengar på att vi ska få se båda lagen göra minst ett varsitt mål.

Cypern har spelat bra i EM kvalet, speciellt på sistone. Sedan förlusten mot Ryssland har Cypern två vinster och ett kryss. Det blev 1 - 1 hemma mot Kazakhstan och sedan två vinster i rad mot San Marino med 4 - 0 och Kazakhstan borta med 2 - 1. Det är inga världsnationer direkt men Cypern har ändå stått på sig och spelat stabilt i dessa matcher. Cypern ger järnet och går för att göra mål. De vågar vinna och då brukar det också bli utdelning. Bakåt är det dock ostabilt med insläppta mål i fem raka matcher.

Motståndarna Ryssland har hittat en kanonform med sex segrar. De är tvåa i gruppen, tre poäng bakom Belgien som har full pott efter sju matcher. Efter en seg inledning i hemmamötet mot Skottland senast vaknade ryssarna till i den andra halvleken och vann matchen med hela 4 - 0. Dock är det ett under att ryssarna inte släppte in något mål bakåt. Ryssarna bjöd skottarna på två rena tillfällen att göra mål, men skottarna var för uddlösa. Det är inte cyprioterna, som förvaltar sina chanser bättre.

Till denna match har Cypern en stor hemmaplans fördel, eftersom de är hemmastarka och framförallt gör mål. Dock är Cypern inte lika starka i defensiven och släpper in en hel del mål. Ryssland är favorit och bör vinna matchen två gånger på tre försök, enligt marknaden, något jag är enig om. Däremot är jag oenig om att denna match borde bli målsnål och framförallt om att båda lagen ska göra mål i matchen. Marknaden erbjuder 2.02 i odds för utfallet. Det finner jag ett värde i och lägger ett spel på utfallet.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Cypern:
Constantinos Panayi, Charalampos Kyriakou, Giorgos Merkis, Konstantinos Laifis, Ioannis Kousoulos, Michalis Ioannou, Kostakis Artymatas, Matija Spoljaric, Nicolas Ioannou, Panayiotis Zachariou & Ioannis Kosti.

Bekräftad startelva Ryssland:
Guilherme, Sergei Petrov, Andrey Semenov, Fedor Kudryashov, Georgiy Dzhikiya, Magomed Ozdoev, Ilzat Akhmetov, Aleksandr Golovin, Denis Cheryshev, Aleksey Ionov & Artem Dzyuba.
---

This is the stats tab
This is the post tip