Toppen ställs mot botten i Grupp A där Skottland har inlett kvalspelet alldeles strålande med fyra segrar på lika många försök. Efter att ha besegrat Cypern i första kvalmatchen, 3-0, stod Skottland för två dunderknallar när Steve Clarkes mannar först besegrade självaste Spanien på Hampden Park med 2-0 och därefter tog tre blytunga poäng via en 2-1-seger mot Norge. Därutöver har Skottland även besegrat Georgien med 2-0.

Skottland har därmed ett alldeles utmärkt läge i gruppen så här långt, vilket sätter rejäl press på framför allt Norge som är desperat att kvalificera för ett stort mästerskap.

Cypern har inte haft en lika upplyftande start på kvalspelet, där önationen förlorat samtliga tre matcher mot Skottland, 0-3, Georgien, 1-2, och Norge, 1-3. Möjligheterna att Cypern ska kvalificera för sitt första stora mästerskap till EM/speltips/">EM 2024 är därmed ytterst små.

Skottland har ett solitt landslag med flera duktiga spelare –Robertson, McGinn, Tierney, McTominay, Gilmour – men sitter inte på några offensiva kanoner och har inte heller för vana att blåsa undan lag och vinna med stora siffror.

Skottland med vittring i kvalspelet

Skottland har införskaffat sig ett superläge i kvalspelet och ytterligare en seger här skulle sätta konkurrenterna under rejäl press. Skottland vann vårmötet i Glasgow med solida 3-0 och är tydlig favorit här mot ett Cypern som inte skrämmer. Jag tror Skottland har goda möjligheter att inkassera tre nya tunga poäng här, men att det inte nödvändigtvis blir någon målmässig överkörning. Skottland & Under 3.5 mål finns till 1,86 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip