Cypern:

Är allra sist i Grupp A med sju förluster på lika många försök och den mindre smickrande målskillnaden 2-25. När man ställdes mot Spanien senast, i september, åkte man på en riktig överkörning och förlorade med hela 6-0 i Granada, där Cypern bara mäktade med ett avslut mot mål.

Inte mycket att spela om för Cypern, med andra ord, som under förra landslagssamlingen i oktober åkte på dubbla 0-4-förluster, mot Norge och Georgien. På skadelistan för det inte särskilt namnkunniga cypriotiska laget finner vi Pieros Sotiriou och Demetris Demetriou.

Spanien:

Spanien tampas med Skottland om gruppsegern. Båda lagen står noterade för 15 inspelade poäng, med Spanien i topp i gruppen med bättre målskillnad, och är således kvalificerade för EM i Tyskland nästa sommar. Förbundskapten Luis de la Fuente kan således slappna av – men är säkerligen sugen på att säkra gruppsegern och en mer gynnsam lottning i EM nästa sommar, så jag tror ändå Spanien är fokuserat på en bra prestation och tre poäng här för att bygga vidare inför EM.

De la Fuente har några spelare otillgängliga på grund av skada – Alejandro Baldé, Aymeric Laporte, Kepa Arrizabalaga, Marco Asensio, Pedri och Ansu Fati – och i truppen har han tagit ut några nya namn. Lamine Yamal, Barcelonatalangen som redan gjort debut och debutmål i den spanska landslagströjan är med. Det är även Alex Grimaldo, ytterbacken som gjort storsuccé i Bayer Leverkusen under hösten, Alex Remiro, Rodrigo Riquelme och Gironas Aleix García.

Klasskillnad

Jag har svårt att se någon annan utgång än en bekväm Spanien-seger här och att De la Fuente är sugen på att lägga vantarna på förstaplatsen i gruppen före Skottland. Spanien vann med sex bollar senast och jag tror det blir skaplig segermarginal även här. Spanien över 3.5 finns till 1,78 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip