Har oerhört att svårt att se missa tre poäng här.

Senaste mötet
AIK - Dalkurd 2-0

Allsvenskan
1. AIK 23 16 6 1 41:13 54
15. Dalkurd 23 4 5 14 27:43 17

Dalkurd hemma
11 2 3 6 16:20 9

Formen
V, F, O, O, F

Senaste match
Trelleborg - Dalkurd 0-1

AIK borta
11 6 4 1 16:8 22

Formen
V, V, F, V, V

Senaste match
IFK Göteborg - AIK 0-2

IFK Norrköping missade att vinna mot Sirius vilket betyder att tre poäng för AIK här skulle ge ett försprång på åtta poäng och över tio plusmål inför de sex avslutande omgångarna. Den chansen har jag oerhört svårt att se AIK missa mot just Dalkurd. Hemmalaget vann visserligen senast mot Trelleborg med uddamålet, och har visserligen skärpt till defensiven under Johan Sandahls ledning, men här är klasskillnaden stor. Så väl om vi jämför trupp som taktisk organisation.

AIK-maskinen bara bör trasa isär att nykomponerat Dalkurd. Så är det bara. AIK vann helt överlägset mot IFK Göteborg. Första halvlek var förnedrings-tv för oss som tittade. Blåvitt kom inte över sin egna planhalva med bollen i behåll. Detta på Gamla Ullevi. Och innan dess vann AIK derbyt mot Hammarby. Det är tajt med matcher för alla lag nu, och ser vi till bänken har AIK bra mycket större möjligheter att ta in fräscha ben än vad Dalkurd har. Norrköping tog en säker 2-0-seger här för några veckor sedan och jag förväntar mig att AIK också gör det.

Att AIK ska gå ut och ställa ut skorna här tror jag inte, de förstår mycket väl vad tre poäng här skulle betyda. Ett nästan omöjligt guldläge att tappa. Jag tror att AIK kommer få in 1-0 och när Dalkurd sedan måste öppna upp sig bör det bli fler mål. Klasskillnaden just nu är stor.

Dalkurds trupp

"I truppen är Alibek Aliev fortsatt skadad, medan Smajl Suljevic är fortsatt avstängd."

SPELTIPS
AIK har ett jätteläge att mer eller mindre avgöra Allsvenskan. Jag spelar gästerna asian hcp -1,5 (måste alltså vinna med minst två mål) till 2.08 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen (4/5 units) .

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip