Speltips: X2 (+0.5) till 1.92 hos bet365


__________

Lördagen bjuder på flertalet matcher i Ettan där vi tar sikte mot Dalkurd som går för seriesegern mot storsatsande FC Stockholm som befinner sig i mitten av tabellen men som har ett riktigt starkt lag. Dalkurd har under större delen av säsongen haft seriesegern i sina egna händer, men där Sandviken har kommit ikapp och dragit ifrån litegrann. Det finns numera inget utrymme för något poängtapp så det är bara seger som gäller mot FC Stockholm.


Dalkurd (Wyscout)
Senaste match: Dalkurd - Sylvia 1-0
Possession(%): 64.1 - 35.9
xG: 2.57 - 0.85
Skott/Skott på mål: 19/8 - 12/5
Hörnor: 9-2
Det blev en chanskavalkad för Dalkurd men bollen ville helt enkelt inte in… det skulle dock ändra sig i 96:e minuten där 1-0 tillslut kom. Dessförinnan hade Sylvia en farlig kontring där de kom fria, nu hade Dalkurd marginalerna med sig och en viss varning för prestationen nu när man möter ett betydligt starkare lag.

FC Stockholm (Wyscout)
Senaste match: FC Stockholm - Motala 0-1
Possession(%): 62.76 - 37.24
xG: 1.67 - 0.84
Skott/Skott på mål: 15/4 - 6/4
Hörnor: 8-1
FC Stockholm skulle driva det mesta av spelet och var också klara favoriter mot Motala. Däremot spelade gästerna smart med ett samlat försvarsspel och siktade på omställningar, det gick vägen och FC Stockholm hade oerhört svårt att skapa farliga chanser i boxen. En missräkning där de nog gärna ser en snabb revansch.

Dalkurd har mest motivation men möter ett lurigt FC Stockholm som säkerligen gärna sabbar festen?

Två lag som var rankat i toppen inför säsongen men där bara hemmalaget mer har motsvarat förväntningarna. I båda lagen finns stor rutin av både div1 och högre serier och detta har potential att bli en riktigt bra match. Tycker gästerna visat flera gånger under säsongen att de står upp och kan slå alla lag. För någon vecka sedan var man sånär på att slå ut IK Brage ur Svenska Cupen efter en fantastisk match som avslutades med straffar. Dalkurd är det bästa hemmalaget i serien och kommer gå all in för seger. En matchbild som jag tror FC Stockholm kommer att uppskatta och gärna är med och sätter käppar i hjulet. Finner lite värde i X2 här trots att hemmalaget har högst motivation i form av jakten på serieseger.

Speltips: X2 (+0.5) till 1.92 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip