Tycker 1X i Dalkurd-Halmstad är ett bra spel. Samma som asian +0,5 alltså.
Spelet sitter så länge Dalkurd inte förlorar.

Sticker emellan med lite Superettan mitt i all EM-kvalfotboll.
Halmstad var väldigt favorittippade inför årets säsong. De flesta, inklusive jag, höll laget som en given toppkandidat. Värvningarna såg intressanta ut, med Andreas Johansson i spetsen. Dessutom fanns redan ett gäng spännande namn i truppen. Allt började också bra, då laget slog J Södra borta i premiären. Därefter blev allt pannkaka och bara två av tio matcher har vunnits.

Tränaren sparkades i mitten av maj, men det har inte blivit något omedelbart superlyft under Magnus Haglund. Visst, HBK har vunnit två matcher, men problemen är knappast bortspolade. Ger stundtals bort för enkla mål och har svårt att omsätta spelövertag och chanser i mål. Går in i den här matchen som lag 13 i tabellen:

9. Dalkurd 11 4 2 5 12:17 14
13. Halmstad 11 3 2 6 10:13 11


Talangfulle Gabriel Gudmundsson lämnade dessutom laget för ett par veckor sedan, vilket blir ett avbräck över tid. Klubben bekräftade i samband med det att ekonomin är ansträngd, vilket knappast var en hemlighet. Har ändå fått in Mikael Boman, som spelat i Randers senaste säsongerna. Har där gjort ett ligamål på 25 framträdanden, har svårt att se hur Boman skulle lyfta HBK direkt. Att åka upp till Gävle för konstgräsmatch mot Dalkurd är inte lätt mot bakgrund av allt det här.

Dalkurd har väl gått ungefär som jag trodde. Åkte ut Allsvenskan klart förra säsongen och blev väl redan under 2018 av med sina bästa spelare. Nu känns laget dock lite på gång. Vann, förvisso lite oförtjänt mot Degerfors för ett par omgångar sedan, vilket följdes upp med att vända 0-2 till 3-2-seger mot Örgryte. Senast blev det en okej bortapoäng via 0-0 mot svårspelade Norrby i ett riktigt sömnpiller. Har dragits med skador under våren, men det har blivit lite bättre på senare tid. Tror inte laget har med topp sex att göra över tid, men truppen är inte oäven alls.

Här tycker jag HBK blivt väl stora favoriter. Vi har snart spelat halva serien och de ligget trots allt efter Dalkurd och ska nu spela bortamatch på konstgräs. Visst, någonstans finns ju en hög potential i Halmstad, men tycker inte det är motiverat att backa laget som klara favoriter när det inte känns som att de är på väg att hitta en hög nivå i sitt spel. Luktar lite kryss här tycker jag.

This is the stats tab
This is the post tip