SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Toppen mot botten i Superettan. Men Dalkurd har visat sig vara svårslagna. En lurig match för Halmstads BK således.

Förra säsongen
Halmstad - Dalkurd 2-0
Dalkurd - Halmstad 1-0

SUPERETTAN
2. Halmstad 12 7 3 2 19:7 24
11. Dalkurd 12 2 6 4 17:17 12

Dalkurd hemma
5 1 3 1 9:5 6

Formen
F, O, V, O, F

Senaste match
J-Södra - Dalkurd 2-1

Laget (3-4-3) Anger - Danielsson, Falkmar, Stenberg - Sejdiu, Zurmati, Stensson, Hodzic - Finndell, Cissoko, Kabashoi

Halmstad borta
5 3 2 0 7:2 11

Formen
F, V, O, O, V

Senaste match
Halmstad - Öster 2-0

Laget (4-4-2) Nilsson - Kurtulus, Johansson, Baffoe, Bengtsson - Kroon, Allansson, Ahlstrand, Boakye - Karim, Wiedesheim-Paul

Truppnyheter

Dalkurd

Truppläget i Dalkurd är oförändrat sedan senaste matchen. Försvararen Irfan Jasarevic, mittfältaren Willie Clemons och anfallaren Eminn Ghozzi är fortsatt skadade och saknas i lördagens match. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga för ledarteamet.

Halmstad

Jämfört med senast så kommer Edvin Kurtulus att inte vara med då han är avstängd. Sent lämnade även Dusan Djuric återbud. In i truppen kommer i stället Isac Larsson och Jacob Olsson.

***

Toppen mot botten. Men det ska sägas att Dalkurd är ett ganska svårslaget lag. Ett av de absolut mest passningsskickliga lagen och som är svåra att ha att göra med på konstgräs, det gäller helt enkelt för Halmstad att inte låta Dalkurd kontrollera passningsspelet allt för mycket. Särskilt då det kommer vara 30-gradig värme i Uppsala och således jobbigt att jaga boll.

Som synes i infon ovan så kommer lagen med mer eller mindre samma lag som i sina senaste matcher. Då föll Dalkurd borta mot Jönköpings Södra med 1-2. Men man var nära ett kryss. Halmstad å sin tur slog Öster med 2-0 efter mål av Kurtulus och Karim. Just Karim bildar ett vasst anfallspar med Widesheim-Paul. Jag ser Halmstad som favorit här, ett Halmstad som hållit nollan i åtta av tolv matcher. Samtidigt är Dalkurd som sagt ett svårslaget lag. På tolv matcher har Dalkurd 2-6-4 i matcher. Man är kryssbenäget alltså och lär prioritera bollinnehav och tätt försvarsspel här i värmen.

Jag tror vi får se två lag som öppnar avvaktande, känner på varandra och prioritera att komma rätt in i matchen rent försvarsmässigt. 2-0 och 1-0 förra året.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.85 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip