Dalkurd inleder division 1 norra hemma mot Piteå.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. LeoVegas eller Unibet .

Matchen spelas på Studenternas i Uppsala.

Piteå är nykomlingar från division 2 i år medan Dalkurd spelade i Superettan i fjol. Hoppet från tvåan upp till ettan är ett av de största man kan göra i svensk fotboll och det känns rimligt att Piteå är tippade i botten av många. Vann i fjol norrlandstvåan där de vann en serie på 13 matcher. De har lyckats behålla nyckelspelarna som duktige målvakten Conor O´Keefe och forwarden Fredrik Johansson. Också värvat Pashang Abdulla från IFK Haninge som är en bra tänkbar målskytt. Men Norrlandslagen brukar ha det tufft i div 1 norra, inte minst i bortamatcherna. Senast Piteå var uppe i Ettan var 15/16 och då avr de betydlgt bättre hemma än borta. Så tror jag det blir även i år.

Dalkurd åkte ur Superettan efter ett tajt kval mot Landskrona. Tycker de hade lite otur som åkte ur, förlorade många tajta matcher och förtjänade mer poäng än de tog.

Stor spelaromsättning med en del duktiga spelare som lämnat. Men har också värvat intressant med bland andra duktiga mittbacken från Umeå FC Dillan Ismail, Norrbys Argentinska ytter Ezequiel Montagna, samt även Bakhtiar Rahmani som spelat landskamper för Iran. Var bra med i cupgruppen där de förvisso föll klart mot Häcken. Men eftersom de slog Helsingborg hade de chans på avancemang inför sista matchen. Var också rätt nära då Dalkurd gjorde sitt jobb genom att slå Gauthiod medan Helsingborg faktiskt hade en chans att göra 1-1 till 2-1 mot Häcken i slutskedet. Men det blev ett uttåg, dock med flaggan i topp. Spelar med mycket egen possession och har hög individuell kvalitét på många positioner. Men jag tror det kommer ta ett tag innan spelet satt sig rejält.

Nykomlingen Piteå tror jag är väldigt nöjda så länge det står 0-0 här. Tror inte de kommer till matchen med ambitionen att bjuda på skönspel. Då tror jag ett topptippat Dalkurd kan få jobba en del för att bryta ner motståndarna. Tre av fyra premiärmatcher i norrettan har haft under 2,5 mål hittills. För söderettan är det fyra av sju som gått under 2,5 mål. Det har inget att göra med den här matchen, men kanske går det att skönja lite av en trend där många lag inte är helt färdiga formmässigt.

Jag tror Piteå kommer ha svårt att göra mål här och om inte Dalkurd får hål på motståndarna rätt tidigt tror jag det här kan bli rätt så tajt till slut. Under 2,5 mål till såhär högt odds känns klart spelvärt då jag kan se 1/2-0 som slutresultat.

This is the stats tab
This is the post tip