Spännande och viktigt toppmöte i Ettan Norra!

ETTAN NORRA
3. Umeå FC 12 8 2 2 17:10 26
4. Dalkurd 12 6 4 2 22:17 22

Dalkurd hemma
6 3 3 0 12:8 12

Formen
O, V, F, O, V

Senaste match
Dalkurd - Karlstad 2-1

UFC borta
6 3 2 19:7 11

Formen
V, V; V; V, V

Senaste match
Umeå FC - IFK Luleå 1-0

Brommapojkarna ser ut att vara så pass bra att seriesegern inte ska kunna vara hotad i år. Men där bakom finns en rad klubbar som både vill och kan blanda sig i om kvalplatsen. Just nu är det välskötta (välbärgade) Sandvikens IF som innehar andraplatsen. Fyra poäng bakom BP och på samma poäng som Umeå FC men med bättre målskillnad. Så Umeå FC har gjort en grym vårsäsong so far. Laget har faktiskt sex raka segrar (Sylvia, Assyriska, Sandviken, Hudiksvall, Örebro Syrianska och IFK Luleå nu senast) och därför är det kanske tokigt att gå emot dem nu tänker någon?

Jo, men det är så att även Dalkurd är ett väldigt kompetent lag på den här nivån. De kommer från en skön 2-1-seger mot Karlstad efter en period med lite varierande resultat. Dalkurd har en spännande trupp med ett par riktigt fina spetsspelare och coach Mesut Meral har tagit ut exakt samma trupp som senast.
Umeå kommer till spel utan mittfältaren Emmanuel Yeboah, som drog på sig sin tredje varning senast mot IFK Luleå, och därmed är avstängd. Man saknar dessutom fem spelare på grund av skada; Hugo Bergström, Isak Abrahamsson, Tobias Westin, Yoel Embaye samt Victor Kamf.
Just avstängningen av Yeboah kan bli kännbar här då han är en viktig spelare på mitten. Dalkurd behöver verkligen en trea här och jag tror att man lyckas.

SPELTIPS
Jag spelar Dalkurd till 2.10 hos Nordicbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip