På Brøndby Stadion utanför Köpenhamn ska Danmark utföra sina sista förberedelser inför EM när Bosnien gästar dem i ett vänskapsmöte. Danskarna ses som en dark horse i mästerskapet, löst översatt som "en otippad vinnare". Truppen är tillräckligt starkt för att utmana samtliga landslag, vilket de också visade i den senaste vänskapsmatchen mot Tyskland på neutral mark. Om detta räcker till en EM titel återstår att se. Däremot ska det räcka gott för att slå Bosnien, med handikapp siffror, i mitt tycke.

Att spela 1 - 1 mot stormakten Tyskland vittnar om Danmarks stora kapacitet och styrka inom landslagsfotbollen. Med Kasper Hjulmand som förbundskapten har danskarna vunnit åtta matcher av elva möjliga, där vinsterna har uteblivit mot några av de tuffaste nationerna som England och Belgien. Mot de mindre nationerna har det blivit segrar, som i VM kvalet där Israel slogs på bortaplan med 2 - 0, sedan Moldavien hemma med 8 - 0, där sex olika spelare nätade, och Österrika borta med 4 - 0.

Danmark är lika vassa i offensiven som stabila i försvaret och bjuder sina motståndare på knappt någonting. Detta kommer gästerna Bosnien, som sliter rejält med målskyttet, att brottas med. Bosnien har haft oerhört svårt att ta segrar och är utan en vinst i sina tolv senaste landskampen. Bytet av förbundskapten har inte gett någon utdelning ännu. Lika svårt har Bosnien att kvala in till EM och har misslyckats med uppgiften tre gånger i rad. De kommer från en mållös vänskapsmatch mot Montenegro.

Danmark befinner sig på en topp 10 placering på FIFA världsrankning och kommer att vilja avsluta sina förberedelser med en seger i ryggen. När motståndet är svagt är sannolikheten stor i att danskarna vinner återigen med fler än ett måls marginal.

Speltips Danmark - Bosnien:
1 asian -1,5 (samma som Danmark -1,5 mål). Odds 2.20 hos Pinnacle & Bethard .

---
Bekräftad startelva - Danmark:
Kasper Schmeichel, Jens Stryger Larsen, Daniel Wass, Simon Kjær, Andreas Christensen, Nicolai Boilesen, Mathias Jensen, Christian Eriksen, Robert Skov, Martin Braithwaite & Kasper Dolberg.

Bekräftad startelva - Bosnien:
Nikola Vasilj, Anel Ahmedhodzic, Dennis Hadzikadunic, Sinisa Sanicanin, Amir Hadziahmetovic, Vladan Danilovic, Jusuf Gazibegovic, Eldar Civic, Andrej Djokanovic, Ermedin Demirovic & Adi Nalic.
---

This is the stats tab
This is the post tip