Danmark:

Har fortfarande chansen att nå förstaplatsen i gruppen, trots 2-1-förlusten borta mot Kroatien i torsdags, och har en poäng upp till Kroatien – vilket innebär att det krävs seger på Parken under söndagskvällen. Danmark kommer in i den avslutande Nations League-matchen med gott självförtroende efter att ha besegrat Frankrike senast lagen möttes, när danskarna vann med 2-1 på fransk mark.

Jesper Lindström, Eintracht Frankfurt-spelaren, missade matchen mot Kroatien med anledning av sjukdom men är tillbaka här. I övrigt har Kasper Hjulmand inga nya skadebekymmer och kan mönstra ett starkt lag. Trebackslinjen med Joachim Andersen, Andreas Christensen och Simon Kjaer är stark, och defensiven säkras med försvarsskickliga mittfältsduon Pierre-Emile Höjbjerg och Thoma Delaney framför. Christian Eriksen är formstark och gjorde Danmarks mål mot Kroatien och kommer förstås vara nyckelkuggen även här. Det återstår att se om Hjulmand finner en plats för Lindström i startelvan eller om Andreas Skov Jensen får fortsatt förtroende – eller måhända Mikkel Damsgaard. Martin Braithwaite startade i anfallsrollen, men byttes ut efter en timme till förmån för Kasper Dolberg, som mycket väl kan få inleda från start här.

Preliminär startelva: Schmeichel; Kjaer, Christensen, Andersen; Maehle, Delaney, Höjbjerg, Wass; Eriksen,

Frankrike:

Det har stormat rejält kring det franska landslaget, både på och utanför planen, där stormen kring skadade Paul Pogba ackompanjerats av en hel drös skador. Häng med nu:

Nyckelkuggar som Pogba, Karim Benzema, N’Golo Kanté var skadade sedan tidigare och de senaste veckorna har skadorna fortsatt att trilla in. Hugo Lloris, Adrien Rabiot, Theo Hernandez, Kingsley Coman, Boubacar Kamara – och mot Österrike anslöt även Mike Maignan och Jules Koundé till skadelistan.

Frankrike åtnjuter dock spelarrikedom som få andra nationer, men det är förstås ändå kännbara avbräck för Didier Deschamps. Ändå lyckades Frankrike besegra Ralf Rangnicks Österrike med 2-0 senast, där veteranen Olivier Giroud gjorde ännu ett mål i jakten på Thierry Henrys målrekord. Att kunna formera en anfallstrio med Giroud, Kylian Mbappé och Antoine Griezmann är inte dåligt, men i övrigt är det ett mindre namnkunnigt Frankrike än tidigare. Trots alla stjärnor har Deschamps Frankrike alltid byggt på defensiv soliditet, snarare än offensivt flärdfull gung-ho-fotboll, och nykomponerade mittfältsduon med Real Madrids Aurélien Tchouaméni och Yousoufa Fofana – som gjorde en fin debut – fortsätter att sätta defensiven i främsta rummet. Benoit Badiashile, Monacos ungtupp, gjorde också en fin debut och kan vara aktuell för andra raka starten här. Koundé ersattes av Arsenals William Saliba, som lär starta här, precis som Alphonse Areola, som ersatte skadade Maignan i halvtid mot Österrike.

Preliminär startelva: Areola; Badiashile, Varane, Saliba; Mendy, Tchouameni, Fofana, Clauss; Griezmann; Giroud, Mendy

Speltips:

Lurig match för Frankrike, som fortfarande riskerar att trilla ur Nations League A, om Österrike skulle nå bättre resultat mot Kroatien än vad Les Bleus mäktar med mot Danmark. Skadorna är dock kännbara för Deschamps och även om Frankrike kan mönstra ett starkt lag så tror jag Danmark utgör en tuffare utmaning än Österrike i veckan. Danmark vann mötet i Frankrike och har fortfarande chansen på att knipa förstaplatsen före Kroatien. Jag tror Frankrike kommer försöka vara så defensivt solida som möjligt och tror det här kan bli en målsnål match. Frankrike är fortsatt favorit hos spelbolagen, men jag tror mycket väl att Danmark kan ställa till det rejält på Parken.

Danmark +0.5 finns till 1,74 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip