På Parken i Köpenhamn ställs ett Danmark mot Israel när VM-kvalet rullar vidare. Danmark kliver in som storfavoriter, men räkna inte bort gästerna som gjort det bra hittills!

Läget i gruppen är att Danmark toppar med maximala 15 poäng efter fem genomförda omgångar och detta med finfina 17-0 i målskillnad. De rödvita har gjort ett riktigt starkt VM-kval, men insatsen senast där de bortaslog Färöarna med 1-0 var kanske inte den bästa. Segermålet från Danmark kom fem minuter från slutet då FCK-anfallaren Jonas Older Wind hittade nätmaskorna bakom Teitur Gestsson i hemmalagets mål och detta efter att Rene Joensen i minuten innan ådragit sig sitt andra gula, vilket resulterade i att han fick syna det röda kortet.

Israel är just nu tabelltvåa och för deras del är det med tio inspelade poäng efter fem omgångar. Tre segrar, en oavgjord och en förlust är bortalagets facit och de mäktar med en målskillnad på 14-6, vilket är imponerande. Senast det begav sig tog de en bekväm 5-2-seger mot Österrike hemma och det var en rejäl överraskning. Österrike klev in som favoriter, men de blev rejält överraskade av ett effektit Israel som i omgången innan besökte just Färöarna och då vann de med 4-0.

Detta gör att Israel reser till Parken med gott självförtroende efter två raka vinster och dessutom nio gjorda mål framåt. Nu ställs de mot ett Danmark som hittills spikat igen. Leker vi med tanken att Danmark får spela stora delar av den här matchen i ledning, vilket inte alls är omöjligt, då tror jag att det är läge för Israel att spräcka den danska nollan och i samma veva jobba in en del hörnor.

SPELTIPS
Över 2,5 hörnor av bortalaget till 1.93 hos Unibet .

Israel skapade fem hörnor på Danmark när de möttes i Tel-Aviv tidigare i år och då kom Danmark upp i åtta. Matchen? Den vann Danmark med 2-0 och även då gjorde Jonas Older Wind mål för sitt landslag.

Jag tror på dansk seger igen, men jag tror att Israel gör match av det och jag hoppas att det syns i hörnstatistiken.