Danmark tar emot Kroatien på fredagskvällen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Bethard .

Danskarna leder gruppen med sex inspelade poäng efter två 2-1-segrar mot Frankrike och Österrike. Har därmed kopplat sig ett starkt grepp om gruppsegern. Kroaterna har bara in inspelad poäng efter 0-3 mot Österrike och därefter 1-1 hemma mot Frankrike. Då det är gruppfavoriten Frankrike som ligger närmast med bara en poäng är Kroatien rätt så pressade att försöka få med sig något här.

Att spekulera om startelvorna någon dag före är svårt. Christian Eriksen har till exempel två 90-minutare i benen och skulle kunna tänkas vilas. Precis som Modric som matchats hårt.

Annars gillar jag, precis som många, Danmarks lag och hur de spelar. Kommer till en hel del avslut och bryr sig inte jättemycket om bollinnehav när de möter bra lag. Rätt så rakt mot mål. Gjort mål i 25 av de senaste 27 matcherna de spelat i alla olika typer av tävlingar de deltagit i. En av matcherna de nollats var den speciella EM-matchen mot Finland. Bakåt saknar Danmark bland annat mittbacksgeneralen Kjaer. Faktiskt släppt till rätt många målchanser mot såväl Frankrike och Österrike och har släppt in färre mål än de "borde".

Fredagsfest i Köpenhamn. Formstarka flygande danskar mot ett lurigt Kroatien som gärna behöver vinna. Jag tycker det är väldigt höga odds på överspel med tanke på det. Ser framför mig en underhållande match med en hel del målchanser och bra chans för bägge att näta.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.

TV: Riktigt fin jackpot på Stryktipset - här är våra experters bästa tips!




This is the stats tab
This is the post tip