På Nordjyske Arena i Ålborg ska Danmark spela en vänskapsmatch i fotboll mot Luxemburg. Givetvis är danskarna enorma favoriter till seger och ska vinna denna match, oavsett inställning till den. Dock bör inte detta möte rinna iväg, eftersom danskarna hade svårt att göra mål senast och Luxemburg har försvarat sig väl på sistone. Marknaden har lagt över/under linan på 3,5 mål. Det anser jag är för högt med tanke på att detta är en vänskapsmatch mellan två lag som inte spottar in mål.

Danmark tog en viktig seger hemma mot Schweiz i EM-kvalet senast, efter ett mål av Yussuf Poulsen i minut 84. Matchen slutade 1 - 0, där danskarna var riktigt starka i sin defensiv, men inte lika framgångsrika framåt. Danmark hade svårt att kolla till riktigt vassa avslut. Detsamma gäller matchen innan, borta mot Georgien, som slutade mållöst. Återigen försvarade sig Danmark ypperligt men hade problem i anfallsspelet. Det kommer inte heller att bli enkelt mot Luxemburg, som kan försvarsspel.

Luxemburg är vana att spela många och långa matcher med att lägga all fokus på försvaret. Detta har de gjort helt okej i EM kvalet, med tanke på förutsättningarna. I den senaste matchen blev det bara 0 - 3 borta mot Portugal, som var piskade att vinna och gjorde en stark insats. I bortamatchen innan dess klarade Luxemburg av att endast släppa in ett mål mot Ukraina, som är ett formstarkt landslag på väg uppåt. Så Luxemburg har skött sig helt okej i sitt försvarsspel mot bättre nationer.

Detta är trots allt en vänskapsmatch så Danmark kommer inte på något sätt att gå all-in. Det kommer att roteras en hel del och testas nya spelare, vilket innebär ett mindre tryck i anfallsspelet. Därmed får Luxemburg det ännu lättare att försvara sig, än vad fallet var tidigare borta mot Portugal och Ukraine i EM-kvalet. Marknaden har ändå linan satt på över/under 3,5 mål i matchen. Mitt spel hamnar på att det blir tre mål som högst i matchen och därav ett spel på under 3,5 mål till 1.70 i odds.

Själva oddset hittas hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip