Sverige gästar Danmark på onsdagen. 
Mitt speltips: Sverige att ha över 3,5 hörnor i matchen. 

Vänskapsmatcher är alltid luriga att spela på. Särskilt en sån här gång när Danmark är någon vecka från ett mästerskap medan Sverige fortsätter bygga nytt med Tomasson. Skilda världar. 

När Hjulmand offentliggjorde sin EM-trupp var det många suckar från danskarna. Mycket av samma gamla vanliga, inga överraskningar direkt. Lite samma som i slutet av Janne Andersson-tiden för Sverige. Då kommer Danmark från ett svagt VM 2022. Rätt mycket negativitet runt truppen alltså, inte riktigt samma hajp och tryck som inför EM 2021. Har ändå respekt för Danmark och tycker väl de är rättmätiga favoriter. Kommer de upp i bra nivå och står för en bra prestation har de bra segerchans. 

En annan osäkerhetsfaktor i träningsmatcher är vilka startelvor det blir. Bästa möjliga från start eller rotation? Hur ser bytesplanen ut? I skrivande stund har ingen av kvällisarna dundrat på med "AVSLÖJAR: SÅ STARTAR SVERIGE" och det enda vi vet är att Isak och VNL startar. Känslan är att det ändå är en signal om att det blir rätt ordinarie. Skulle kunna tänka mig: 

Olsen - Holm, Hien, Lindelöf, Svensson - Cajuste, Svanberg - Kulusevski, Forsberg, Isak - Nilsson

Nya framåtlutade Sverige?

Är det något som varit tydligt runt i uttalanden kring Tomasson är det att Sverige ska försöka spela mer framåtlutad fotboll. Mer bollinnehav och egna initiativ, mindre att förlita sig på motståndarmisstag. Då tycker jag en 3,5-lina för hörnor känns låg. Danmark är ett bra lag, men det är knappast ett Spanien vi möter där vi får nöja oss med 20% bollinnehav. Tror absolut vi kommer ha en del att säga till om här. 

Att Gyökeres saknas öppnar för långe Nilsson på topp. Hans styrkor är ju att han är extremt lång och bra på huvudet - det måste Sverige såklart utnyttja. Något de gjorde framgångsrikt i förra samlingen. Måste försöka nå honom via inläggsspel. Sen hoppas jag att älgige Emil Holm får en del speltid på ytterbackspositionen, vilket borgar för en del kraftfullt överlappande. 

Ser inte riktigt någon poäng i att titta på eller rabbla upp statistik kring tidigare matcher här för att motivera varför jag tror på hörnor för Sverige. Tycker bara linan känns alldeles för låg sett till motstånd, hur Sverige vill spela och vad vi har att tillgå. 

Speltips: Över 3,5 hörnor för Sverige. 

This is the stats tab
This is the post tip