Degerfors att göra över 1,5 mål spelas mot Dalkurd. Minst två mål krävs för vinst på spelet.
Spelas hos nya bolaget 10bet till 1.75.

Femteplacerade Degen
5. Degerfors 8, 4-2-2, 12:8, 14

ställs mot femtondeplacerade Dalkurd.
15. Dalkurd 8, 2-1-5, 7:14, 7

Efter att ha åkt ur Allsvenskan i fjol har det gått fortsatt tungt för Dalkurd under våren. Tappat en del spelare sedan förra året och truppen i dagsläget är knappast den bredaste eller särskilt vass. Saknar dessutom avstängde difbekantingen Sabovic (sju starter). Spelar stundtals småtrevligt, men är för svaga i bägge straffområdena. Släppt in näst flest mål i serien och ligger också i botten för xG-against hos min källa. Har med andra ord släppt till en hel del målchanser och mål, bara fyra lag släpper till fler skott per 90 minuter hittills. Inte hållit nollan sedan premiären mot Öster.

Bara Varberg har en högre expected goals-summa än Degerfors. Det är med andra ord bara den överlägsne serieledaren som har skapat målchanser av lika hög sammanlagd kvalitet som Degerfors. Bara två lag har gjort fler mål. Kommer från en mållös match mot Norrby, som ändå var rätt så chansrik. Tycker de har ett stabilt lag med spelare som Gravius, Björndahl, Rasmus Alm, Nikola Ladan (frågetecken då han missade förra matchen pga skada) och ett par till som håller bra klass på den här nivån. Normalt sett starka hemma på Stora Valla.

Nu har det inte ens gått en tredjedel av serien, men som jag ser det ligger de här lagen ungefär där jag tror de kommer hamna i slutändan. Degerfors känns snäppet vassare och bör kunna ha bra chans att såra Dalkurd ett par gånger här.

2/3-1?

This is the stats tab
This is the post tip