Degerfors tar emot AFC Eskilstuna på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på Degerfors.
1.72 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Hemmalaget Degerfors leder serien med tre poäng. Tabellraden 7-2-1 och målskillnaden 19-8 imponerar.
De leder serien vad gäller expected goals enligt statistiktjänsten jag använder.
Bara Halmstad har en lägre expected goals against-summa.

Har vunnit rättvist mot flera förväntade topplag och nu senast körde de faktiskt över GIF Sundsvall på bortaplan med 4-1. Tycker Degerfors har flera starka spelare som bildar en bra stomme:
Ekroth, Sebastian Ohlsson, Lindell, Edvardsen, Bertilsson, Gravius m.fl. är riktigt bra spelare på den här nivån.
Tycker de varit seriens bästa lag hittills. Toppchans att ta tre nya poäng och koppla ett än starkare grepp om direktplatsen.

AFC har ryckt upp sig efter en usel start. Var drabbade av skador och corona tidigare under säsongen, men har nu fått tillbaka spelare vilket hjälpt laget. Truppen är dock fortfarande rätt tunn och nyligen har de blivit av med ÖFK-lånet Francis Jno-Baptiste dessutom. Abdel Diarra är avstängd (spelat varenda minut hittills).

Är nog ändå för bra för att åka ur, känslan är att de är ett lag för nedre mitten. Den här matchen kommer dock rätt olägligt för deras del, redan på onsdag väntar nämligen jumbon Ljungskile. Det blir en väldigt viktig "sexpoängsmatch" och jag blir inte förvånad om Özcan har ett öga på den.

Tycker också AFC haft lite stolpe in på slutet då det exempelvis var väldigt märkligt att Norrby inte fick hål på laget för någon vecka sedan. Släppte till väldigt mycket målchanser där, precis som de gjort i de flesta matcherna. Det lär Degerfors kunna utnyttja.

AFC är också normalt sett ett konstgräslag. Så att den här matchen spelas på Stora Vallas gräs är ytterligare en fördel för hemmalaget.

Superettan är visserligen en jämn serie, men här tycker jag det råder klasskillnad. Degerfors ska ha toppchans att ta en ny trepoängare och ytterligare ett kliv mot Allsvenskan 2021.

3-0/1?

This is the stats tab
This is the post tip