Degerfors tar emot AIK på måndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Tycker allt öve 1.80 är okej, finns högre än så hos Bethard och FastBet i skrivande stund.

Blytunga avbräck för AIK:
Milosevic avstängd.
Seb Larsson avstängd.

Lär bli en matchotränad Per Karlsson som ersätter Milosevic. Veteranen har inte sett lika bra ut i år när han väl spelat som man är van vid från alla tidigare säsonger. Kanske förståeligt. Milosevic har varit enormt bra den här säsongen och för mig är han ledaren i försvaret, den Sotte lutar sig lite emot. Att Seb Larsson saknas är kanske mer ett offensivt avbräck, men han är viktig överlag med sin press, hårda jobb och smartness.

Som jag varit inne på tidigare angående AIK så har de en enormt bra startelva när alla är tillgängliga. När de saknar ett par nyckelspelare, vilket de gör här, blir det tuffare att komma upp i de nivåer som krävs. Släppt in mål i sju av tio bortamatcher.

Degerfors är illa ute. Nere på kvalplats efter att ha tagit minst antal poäng senaste tio matcherna. Är dock lite bättre hemma än borta (gjort mål i sju av nio hemma, bland annat mot Djurgården och Häcken). Måste börja ta poäng snart. Dock valt att behålla sitt ambitiösa spel där de vill skapa av egen kraft snarare än hoppas på motståndarnas misstag. Har inte riktigt laget för att backa hem och bara brottas. Är på hemmaplan Edvardsen gjort alla sina mål för övrigt. Kommer från en bra prestation mot Djurgården borta, där Djurdjic äntligen fick igång sitt målskytte. Veteranserben kan bli en joker för laget i jakt på nytt kontrakt.

AIK har gjort mål i 17/20 matcher. Har inte det där flödande offensiva spelet alla gånger, men är pålitliga och har en hel del spelare som kan göra mål. Ska ha jättechans att göra mål på ett formsvagt Degerfors som är defensivt svaga (flest insläppta i serien). Då återstår bara frågan om Degerfors kan näta - och det tycker jag de ska ha bra chans att klara sett till utgångsläget i den här matchen med AIKs avbräck.

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip